Nieuws van Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen (SCOS)

Afgepast eten

Programma en Aanmelden Refereermiddag Eetrestricties bij Autisme van het SCOS

Woensdag 15 september organiseert het SCOS weer een refereermiddag over een zeer actueel thema: Eetrestricties bij autisme. Er is deze middag veel aandacht voor de betekenis van eetstoornissen bij autisme én de mogelijke behandelperspectieven.

De middag is zowel live in De Steerne in Deventer als online te volgen via MS Teams en vindt plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Er is accreditatie

Lees meer over Programma en Aanmelden Refereermiddag Eetrestricties bij Autisme van het SCOS
Plaatje

SCOS en FACT teams Zwolle geven workshop over ‘herstelgericht werken bij autisme’ op FACT-congres

Op het FACT-congres van 3-6-2021 gaven Bram Bovendeerd, Derek Strijbos en Josephine Lenssen een workshop over herstelgericht werken bij autisme. De workshop werd goed ontvangen en ook de bijbehorende digitale stand werd goed bezocht.

De bijbehorende pitch (3 minuten) is te bekijken via deze link.

Lees meer over SCOS en FACT teams Zwolle geven workshop over ‘herstelgericht werken bij autisme’ op FACT-congres
Boek

Bijdrage boek behandeling volwassenen met ASS

Splinternieuw boek in de schappen: Behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis, onder deskundige redactie van Els Blijd-Hoogewys, Marleen Monsma en Marije Swets. Als Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen (SCOS) hebben we een bijdrage geleverd aan 3 hoofdstukken: Autisme en trauma; Autisme en suïcidaliteit; Autisme bij vrouwen. Stuk voor stuk thema’s die ons aan het hart

Lees meer over Bijdrage boek behandeling volwassenen met ASS
Groen in de zorg

Dimence Groep, IVN en Provincie Overijssel gaan partnerschap Natuur voor Elkaar aan

Op donderdag 15 april 2021 hebben Marco Verheul, Raad van Bestuur van Dimence Groep, Joline de Weerdt, directeur Oost IVN en Gert-Harm ten Bolscher, gedeputeerde landbouw & natuur bij Provincie Overijssel hun handtekening onder een partnerschap gezet. Met het ondertekenen van dit document van partnerschap verklaren ondertekenaars graag bij te willen dragen aan de doelen van Natuur voor Elkaar, in

Lees meer over Dimence Groep, IVN en Provincie Overijssel gaan partnerschap Natuur voor Elkaar aan