De verwijzing

De eerste stap is gezet! Jouw huisarts of medisch specialist heeft je doorverwezen naar Dimence. Dit betekent dat je binnenkort wordt uitgenodigd voor het eerste gesprek. Helaas kan het even duren voordat deze uitnodiging op je deurmat ligt en je behandeling daadwerkelijk start. Maar ook wanneer je op de wachtlijst staat, sta je er niet alleen voor! En zijn instanties die je in de tussentijd kunnen helpen. /in-duidelijke-stappen-geholpen/de-verwijzing/

Balk

 

Verwijzing

Je bent doorverwezen naar Dimence. Wat nu? 

Jouw psychische klachten hebben grote invloed op je dagelijks leven. Je hebt hier hulp bij nodig. Na een bezoek aan de huisarts verwijst hij je daarom naar Dimence. In de verwijzing van de huisarts staat waar je tegenaan loopt en welke invloed dit heeft op jouw leven.

Na het versturen van de verwijsbrief wordt deze door ons gescreend. Als de aanvraag compleet is en de hulpvraag duidelijk is, wijst de screener je toe aan een team. Dit is het team waarvan de screener denkt dat ze jou het beste kunnen helpen. Vervolgens word je uitgenodigd voor het eerste gesprek. Als er nog onduidelijkheden rondom jouw verwijzing zijn, wordt er contact opgenomen met jou of je huisarts. 

Blak

Wachttijden 

Voor vrijwel iedere behandeling is een wachttijd. We doen er alles aan om deze tijd zo kort mogelijk te houden. De wachttijd hangt af de aard van je problematiek, de behandeling die je nodig hebt en van je verzekering. Wachttijden gelden niet voor spoedsituaties. Meer informatie over wachttijden

Balk

 

Is de online behandelservice Thubble iets voor jou?

ThubbleThubble is een online behandelservice waar je terecht kunt wanneer je klachten hebt op het gebied van angst & stemming, autisme, en trauma. Je kunt met je huisarts overleggen over dit misschien bij je past. Je vindt op de pagina Team Thubble meer informatie en uiteraard op Thubble.nl.

 

Aan de slag terwijl je wacht

Wachten op je intake of tot je behandeling start kan zwaar zijn. Maar je staat er niet alleen voor! Er zijn instanties die je in de tussentijd kunnen helpen. Ze helpen je met praktische problemen, bieden cursussen aan of zijn een luisterend oor op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Een compleet overzicht van instanties en organisaties die ondersteuning bieden wanneer je op de wachtlijst staat vind je hier.

TIPS voor online zelfhulp!

Wachtkracht

Hulp bij praktische zaken

Wanneer je in afwachting bent van je behandeling, kan je via Wachtkracht hulp krijgen bij het regelen van praktische zaken. Denk hierbij aan huisvesting of financiën. Zo kun je terwijl je wacht zelf de regie over je leven, en alles wat daarin gebeurt, houden. Samen met iemand die in een vergelijkbare situatie als jij heeft gezeten. 

Balk

 

Een kop koffie en een luisterend oor 

Bij een zelfregiecentrum is iedereen welkom die meer grip op het leven wil krijgen en daar hulp bij kan gebruiken. Je kunt er zo even langslopen! Je hoeft geen afspraak te maken. In Deventer, Raalte en Olst-Wijhe heb je de Vriendendiensten, in Zwolle zit Focus en in Almelo vind je Mens door Mens. In een zelfregiecentrum worden activiteiten georganiseerd en herstelcursussen gegeven. Ook kan je er terecht voor hulp bij praktische problemen of voor een kop koffie en een luisterend oor. 

Vriendendiensten
Balkje

 

Herstelcursussen

Herstelcursussen 

Herstelcursussen maken geen onderdeel uit van een behandeling en zijn vaak kosteloos te volgen. Herstelcursussen worden aangeboden op o.a. de onderstaande locaties:

Deventer/ Raalte e.o.: Vriendendiensten I ZwolleFocus Zwolle  en Nexus AlmeloMens door Mens 

Balkje