Verwijzers

Dimence Acute ggz

Dimence Acute ggz ook buiten kantooruren bereikbaar

Media 2021 heeft iedere huisartsenpost, meldkamer, politie, ambulancedienst, voorwacht en receptie in de regio Deventer een flyer van Dimence Acute ggz op de mat gekregen. Op deze flyer staat het nieuwe telefoonnummer van Dimence acute ggz, te gebruiken buiten kantooruren. Dit nummer kun je als verwijzer in de regio Deventer buiten kantoortijden bellen wanneer je te maken krijgen met een persoon die acuut psychiatrische hulp nodig heeft. In de flyer staat handig bij elkaar wat je als verwijzer moet doen en welke informatie je bij de hand moet hebben.

De juiste zorg voor jouw patiënt

Vermoed je dat jouw cliënt lijdt aan psychiatrische klachten? Loopt hij of zij vast in de basis ggz of stapelen de problemen zich op in zijn of haar dagelijks leven? Wellicht is je cliënt gebaat bij behandeling in de specialistische ggz. Maar hoe weet je nu of je hem of haar naar de juiste behandelafdeling doorverwijst?

Verwijsmodel en aanmelden

Via het verwijsmodel van de Dimence Groep weet je snel en gemakkelijk wanneer je een patiënt kunt doorverwijzen naar de ggz en bij welke stichting hij of zij de best passende behandeling krijgt. Wij helpen je cliënt zo snel mogelijk. Hoe snel je cliënt geholpen kan worden, kun je zien in het overzicht van onze actuele wachttijden.

Wil je als verwijzer een cliënt aanmelden, dan is er altijd een verwijsbrief nodig. Hierin vermeldt je NAW-gegevens, de klachten en de reden van aanmelding. Ook wanneer een cliënt zichzelf aanmeldt, is er een verwijsbrief nodig. De verwijsbrief stuur je naar de hoofdlocatie in jouw regio: Zwolle, Deventer of Almelo. In de afbeelding hieronder vind je alle gegevens die je in een verwijsbrief dient te zetten. In Word: Verplichte gegevens verwijzers.docx

We willen met klem vragen deze gegevens op te nemen in de aanmelding. Dit zorgt ervoor dat de screener de aanmelding sneller kan verwerken, zodat de wachttijd voor cliënten zo kort mogelijk blijven. Lever je deze gegevens niet of in-compleet aan, dan betekent dat dat de wachttijd voor de cliënt oploopt, omdat de screener contact met je op moet nemen om de gegeven alsnog op te halen. 
 

gegevens verwijzers

 

Contactgegevens aanmeldservices

Aanmeldservice Almelo

Telefoonnummer: 0546-684 000
E-mail: aanmeldservicealmelo@dimence.nl

Aanmeldservice Deventer

Telefoonnummer: 0570-60 44 40
E-mail: aanmeldservicedeventer@dimence.nl

Aanmeldservice Zwolle

Telefoonnummer: 038- 469 23 00
E-mail: aanmeldservicezwolle@dimence.nl

Aanmelden bij het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen (SCOS)

Het SCOS heeft een eigen aanmeldprocedure. Zie: aanmelden door verwijzers. Hier vind je ook de aanmeldformulieren. 

Extra informatie

Ben je op zoek naar meer informatie? Op onze informatiepagina vind je alle informatie die voorheen in onze folders stond. Onder de 'V' vind je informatie specifiek voor verwijzers. 

 

Vind snel een locatie of team

Kaartje van het werkgebied van Dimence