(Jong)volwassenen

Wanneer emoties, gevoelens en gedachten je dagelijks leven negatief beheersen, heeft dat grote impact op je. Vaak ben je terughoudend om er over te praten. Loop er niet langer mee rond, maar zoek hulp. Dimence is er voor (jong)volwassenen en ouderen, wanneer psychische problemen je boven het hoofd groeien. Jij doet ertoe.

Balk

 

Man eieren kleur springende man

Op weg naar herstel

Jouw doelen zijn ons vertrekpunt. We kijken samen naar wat je zelf kunt en hoe wij en anderen je daarin kunnen versterken. Daarbij is ook ruimte voor verdriet over wat niet bereikt kan worden en de moeite die het kan kosten om je (tijdelijke) beperkingen onder ogen te zien.

De behandeling vindt zo veel als mogelijk plaats in en met je eigen omgeving. Samen maken we een plan waar we mee aan het werk gaan. 

Onderweg evalueren we of we op de juiste weg zijn en sturen we bij waar nodig. Als je doelen behaald zijn of anderen je beter verder kunnen helpen, zijn we daar helder over en gaan we daarover met jou in gesprek. Wanneer we samen besluiten je behandeltraject af te sluiten, is er altijd een mogelijkheid om weer te starten als het zelf toch niet goed lukt.

 

Balk

 

Je naasten hebben een belangrijke rol bij je herstel

NaastenJe naasten kennen jou als geen ander. Op goede en slechte dagen. Daarom kunnen zij jou helpen op weg naar je herstel. Een naaste kan je partner, broer, zus, ouder, kind, tante, oom, buur, vriend, kennis of collega zijn: eigenlijk iedereen met wie jij een band voelt en die je vertrouwt. Vraag of je naaste mee gaat naar je intake gesprek en je zorg afstemmingsgesprek (ZAG). Ook kunnen je naasten hulp krijgen bij Dimence of gewoon eens bijpraten met andere naasten op een Naastenavond

 

Balk

 

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

SCBS Psychiatrie en Zwangerschap is er voor alle vrouwen met psychische klachten die zwanger zijn of een kinderwens hebben. Geen enkele zwangerschap is geheel zonder risico’s voor moeder en kind. Maar wanneer er sprake is van psychische problemen kan dit risico groter zijn.

Binnen SCBS Psychiatrie en Zwangerschap wordt advies, behandeling en begeleiding gegeven. Vanzelfsprekend samen met je partner/naastbetrokkene. Tijdens de kinderwensperiode vindt dit plaats binnen de Kinderwenspoli. Ben je zwanger? Dan biedt de poli Psychiatrie en Zwangerschap begeleiding tot 3 maanden na de bevalling. Voor meer informatie kijk op de teampagina.

Zwangere vrouw

Hoe kunnen wij je helpen?

Iedere mens met psychische problematiek heeft baat bij behandeling op maat. Wat voor de één goed werkt, werkt bij de ander juist niet. Om jou de juiste behandeling te bieden die je nodig hebt, hebben we een diverse soorten behandelingen. En misschien heb je ook baat bij één van de apps uit de appstore van de ggd.

       

Videobellen via Minddistrict

Maak je gebruik of ga je gebruik maken van videobellen met je behandelaar? Via de volgende link vind je de handleiding: Informatie over videobellen via Minddistrict . Heb je nog vragen? Neem dat contact op met het secretariaat of je behandelaar.