De ggz

Eén op de vier mensen in Nederland krijgt op een bepaald moment in zijn of haar leven te maken met mentale problemen. Denk daar eens over na: één op de vier mensen. Dat zijn best veel mensen. Wanneer jij mentale of psychische problemen ervaart weet je in ieder geval: ik ben niet alleen!

Balk


De juiste hulp of begeleiding voor jouw situatie
De ene persoon krijgt angsten, de ander depressieve gevoelens of heeft problemen in de omgang met de mensen in de naaste omgeving. Met de juiste hulp of begeleiding kunnen deze problemen worden behandeld en leer je beter omgaan met jouw klachten. Er zijn verschillende manieren waarop je deze hulp kunt krijgen. Eén daarvan is de ggz of geestelijke gezondheidszorg. Je huisarts of medisch specialist kan je naar de ggz verwijzen. Dimence is een instelling voor specialistische ggz. 

vrouw, jenga, man

Maak een afspraak met je huisarts en praat over waar je mee zit

Wanneer je psychische klachten of problemen ervaart, maak dan een afspraak met je huisarts. De huisarts bespreekt met je waar je tegenaan loopt. Je mentale problemen, maar ook hoe deze klachten je dagelijkse leven beïnvloeden. Afhankelijk van jouw klachten verwijst de huisarts je door naar de juiste organisatie voor behandeling van je probleem.

Dit kan Dimence zijn, maar ook bijvoorbeeld Mindfit of misschien een zelfregiecentrum zoals dat van Vriendendiensten Deventer. De huisarts bekijkt je problemen aan de hand van een aantal onderdelen en besluit aan de hand daarvan welke hulp het beste bij je past. Voor een afspraak bij Dimence heb je altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts of de medisch specialist.

In duidelijk stappen geholpen

Om je voor te bereiden hebben wij in een paar stappen omschreven hoe de zorg van Dimence eruit ziet. Je krijgt hierdoor een goed beeld wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.