Eerste gesprek

De uitnodigingsbrief voor het eerste gesprek ligt op de deurmat. Dat betekent dat de screener jouw verwijzing beoordeeld heeft en aan een team heeft toegewezen. Dit is het team waarvan de screener denkt dat ze jou het beste kunnen helpen. Het eerste gesprek vindt plaats met een hulpverlener van het betreffende team. Lees hier wat je kan verwachten tijdens het eerste gesprek. 

Balk

 

Eerste gesprek

Het eerste gesprek. Wat kan je verwachten? 

Wie zijn er bij het gesprek aanwezig? 
Tijdens het eerste gesprek spreek je met een hulpverlener, bijvoorbeeld een psychiatrisch verpleegkundige of een psycholoog. Soms zijn er twee personen vanuit Dimence bij het gesprek aanwezig. Uiteraard mag jij ook iemand meenemen naar het gesprek. Graag zelfs! 

Wat wordt er besproken? 
Tijdens het gesprek willen we jou graag leren kennen en bespreken we samen de reden waarom je bent doorverwezen naar Dimence. Gezamenlijk nemen jullie de verwijzing door en wordt er gekeken welke behandelmethoden passend kunnen zijn.

​​​​​​​Hoe verder? 
Aan het einde van het gesprek zijn er drie mogelijkheden: 

  • Jullie bespreken de behandelmethoden, het verloop en het moment dat je kan beginnen met de behandeling.
  • Er is meer (diagnostisch) onderzoek nodig. Dit gaat altijd in overleg met jou, jij hebt hier dus inspraak in.
  • Je wordt doorverwezen naar een ander team of een andere organisatie. Dit gebeurt wanneer het team waarvoor je aangemeld bent niet passend is bij jouw klachten of wanneer we geen geschikte behandeling kunnen bieden. 
Balk

 

5 tips

Accepteer eerst de cookies

Voordat u video's op onze site kunt bekijken moet u eerst akkoord gaan met onze cookievoorwaarden.

Ja, ik ga akkoord Meer informatie