Nazorg

De nazorg is de laatste stap van de behandeling en een belangrijke stap in jouw herstelproces. Hoe spannend ook: nu is het aan jou om, met eventueel wat hulp of begeleiding van ons, het herstel voort te zetten. Het is belangrijk dat jij aangeeft wat je nodig denkt te hebben om zonder behandeling je herstel vast te kunnen houden. Samen met je naasten. 

meisje vlechten, gitaar, gesprek twee vrouwen

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende manieren waarop nazorg kunnen verlenen wanneer je behandeling stopt. De meeste huisartsen hebben een praktijkondersteuner (POH) ggz, waar je terecht kunt met vragen. De kunt ook met de POH ggz in gesprek of je situatie stabiel blijf en de behandeling nodg steeds zijn effect blijft behoduen. De huisarts is ook degene die nu je eventuele medicijnen voorschrijft. Wij gaan in gesprek met je huisarts om te kijken welke medicijnen het beste bij je passen. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met jou

Zelf de regie pakken
Je kunt ook bij de Zelfregiecentra in Raalte en Deventer terecht voor een kopje koffie en een luisterend oor. Zelfregiecentra zijn organisaties waar iedereen welkom is, die meer grip op het leven wil krijgen en daar hulp bij kan gebruiken. In het centrum worden activiteiten georganiseerd en herstelcursussen gegeven. Ook kan je er terecht voor hulp bij praktische problemen of gewoon een goed gesprek.