Nazorg

De nazorg is de laatste stap van de behandeling en een belangrijke stap in jouw herstelproces. Hoe spannend ook: nu is het aan jou om, met eventueel wat hulp of begeleiding van ons, het herstel voort te zetten. Het is belangrijk dat jij aangeeft wat je nodig denkt te hebben om zonder behandeling je herstel vast te kunnen houden. Samen met je naasten. 

Balk

 

meisje vlechten, gitaar, gesprek twee vrouwen

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende vormen van nazorg wanneer de behandeling stopt. De meeste huisartsen hebben een praktijkondersteuner (POH) ggz, waar je terecht kunt met vragen. Je kunt ook met de POH ggz in gesprek of je situatie stabiel blijft en de behandeling nog steeds zijn effect blijft behouden. De huisarts is ook degene die nu je eventuele medicijnen voorschrijft. Wij gaan in gesprek met je huisarts om te kijken welke medicijnen het beste bij je passen. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met jou.

Balk

 

Zelf de regie pakken

Je kunt ook bij de Zelfregiecentra in Raalte en Deventer terecht voor een kopje koffie en een luisterend oor. Zelfregiecentra zijn organisaties waar iedereen welkom is, die meer grip op het leven wil krijgen en daar hulp bij kan gebruiken. In het centrum worden activiteiten georganiseerd en herstelcursussen gegeven. Ook kan je er terecht voor hulp bij praktische problemen of gewoon een goed gesprek.   

Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten en herstelcursussen vriendendienstendeventer.nl 

5x herstelcursussen

“Het is een hele fijne plek. Ik verricht dankbaar werk. Ik help mensen met mijn verhaal en mensen helpen mij door, als het nodig is, naar mij te luisteren."