Nieuws

Twee dames aan het lezen

Achtergrondartikel Transculturele psychiatrie in Zorgvisie

Ggz-zorg bij mensen met een migratieachtergrond vraagt om een specifieke aanpak. Het Netwerkcentrum Transculturele Psychiatrie van Dimence richt zich op passende zorg bij deze patiëntengroep. Het gaat om een brede groep; vluchtelingen, ongedocumenteerden, eerste en tweede-generatiemigranten. “De culturele verschillen en het verhaal van de migratie spelen een belangrijke rol bij de behandeling”

Lees meer over Achtergrondartikel Transculturele psychiatrie in Zorgvisie
Samen uit de Schaduw

Met Hanna Verboom in gesprek over mentale gezondheid

Op woensdagavond 6 maart vertelt Hanna Verboom haar verhaal in theater MIMIK in Deventer. Over hoe ze worstelde met haar mentale gezondheid. Ze vertoont de documentaire ‘Samen uit de Schaduw’, waarin ze met haar broertje Juda op zoek gaat naar mogelijkheden om het taboe te doorbreken en om te ontdekken wat helpt. Aansluitend is er een interactief panelgesprek waar we vanuit verschillende

Lees meer over Met Hanna Verboom in gesprek over mentale gezondheid
Leontine Verhoeven

Dimence Groep verwelkomt Leontine Verhoeven als nieuwe bestuurder

Per 1 april heeft Dimence Groep een nieuwe bestuurder, Leontine Verhoeven (53). Zij neemt hiermee het stokje over van Marco Verheul, die in september vorig jaar de organisatie verliet voor een andere functie en sinds 1 oktober tijdelijk is vervangen door interim-bestuurder Gerton Heyne.

Leontine Verhoeven, afgestudeerd in econometrie in Rotterdam, startte haar loopbaan bij het AMC, direct na

Lees meer over Dimence Groep verwelkomt Leontine Verhoeven als nieuwe bestuurder
logo mind

Advies MIND: check je zorgpolis voor 2024

Als je gebruik maakt van zorg, en in het bijzonder van geestelijke gezondheidszorg, is het belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste past bij jouw situatie, wensen en budget. Wordt de zorg die je nu hebt, in 2024 nog wel (volledig) vergoed? Door wijzigingen in de polisvoorwaarden kom je mogelijk voor hogere kosten te staan dan in 2024. 

MIND, een onafhankelijke maatschappelijke

Lees meer over Advies MIND: check je zorgpolis voor 2024
collage oudere man, vrouw met hond en houtstapel

Zorgcontracten 2024: nieuwe manier delen informatie over contractering

De informatie over het afsluiten van zorgcontracten tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders (zoals Dimence) voor het komende jaar wordt dit jaar op een andere manier gedeeld. Door deze manier is het makkelijker te zien of er al een contract is afgesloten tussen verzekeraar en aanbieder of hoe ver de onderhandelingen zijn.

Er zijn 5 opties van onderhandeling:
1. Contract, zorg wordt vergoed,
2

Lees meer over Zorgcontracten 2024: nieuwe manier delen informatie over contractering
Logo GEM Midden IJssel

Impressie GEM-JAM jam sessie 14 november

Het doel was een inspirerende bijeenkomst te organiseren waarbij de deelnemers van de ene emotie naar de andere sprongen en met allerlei nieuwe, andere of herziene denkbeelden over de toekomst van mentale hulp Mimik weer zouden verlaten. Nou.. dat is gelukt. Met dank aan de Publieksacademy en alle sprekers. Deze korte impressie laat natuurlijk niet alles zien, maar is prikkelend genoeg om je voor

Lees meer over Impressie GEM-JAM jam sessie 14 november
Roos van Elisabeth

Winnaars Roos van Elisabeth

🌹🌹🌹Gister werd de 𝐑𝐨𝐨𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐡 2023 uitgereikt door de heer Kampman, wethouder van de gemeente Enschede. De Roos van Elisabeth is de jaarlijkse erkenning voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de maatschappelijke integratie van (ex)psychiatrische patiënten in Overijssel. Dit jaar werd de Roos van Elisabeth gewonnen door: 

  • Jan Korterink: vrijwilliger bij de Adviesraad
Lees meer over Winnaars Roos van Elisabeth
Bas van Wel

Bas van Wel, directeur Zorg Dimence, legt functie neer

Bas van Wel, directeur Zorg van Dimence legt zijn functie neer per 1 februari 2024. Van Wel neemt eerst een sabbatical waarna hij in oktober 2024 weer terugkomt in de functie van psychiater. Bas van Wel werkt sinds 1995 bij de organisatie en vervulde vanaf 1998 verschillende functies in het tweede echelon. In 2008 startte hij als directeur zorg van de regio Hanzestreek en in 2015 werd hij

Lees meer over Bas van Wel, directeur Zorg Dimence, legt functie neer
dossier met gegevens

NZa haalt gelijk in kort geding over ggz-data

Afgelopen vrijdag meldde Skipr dat De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verder mag met de gegevensuitvraag voor zorgvraagtypering. De rechter geeft de autoriteit gelijk in een kort geding, dat door actiegroep ‘Vertrouwen in de GGZ’ is aangespannen. De actiegroep noemt de uitspraak teleurstellend, maar verwacht dat het geen gevolgen heeft voor de kansen in een bodemprocedure.

Het verzamelen van

Lees meer over NZa haalt gelijk in kort geding over ggz-data