Winnaars Roos van Elisabeth

🌹🌹🌹Gister werd de 𝐑𝐨𝐨𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐡 2023 uitgereikt door de heer Kampman, wethouder van de gemeente Enschede. De Roos van Elisabeth is de jaarlijkse erkenning voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de maatschappelijke integratie van (ex)psychiatrische patiënten in Overijssel. Dit jaar werd de Roos van Elisabeth gewonnen door: 

 • Jan Korterink: vrijwilliger bij de Adviesraad Cliëntenbelangen van Dimence Groep
  Jan is al jarenlang op diverse vlakken actief als lid van de Adviesraad Cliëntenbelangen bij Dimence Groep en houdt iedereen daar goed bij de les.
   
 • Linda Wilpshaar: pleegmoeder, ‘aanwaaimoeder’
  Ongeveer zeven jaar geleden ving Linda Loïs op. Het was soms ingewikkeld, maar bij Linda kon Loïs altijd terecht. Alhoewel Loïs ondertussen veel zelfstandiger is, staat Linda nog altijd voor haar klaar.
   
 • Ervaringsdeskundige RIBW groep
  Een ervaringsdeskundige van de RIBW groep die participeert in het strategisch overleg en daar regelmatig gezichtspunten aankaart die nog niet eerder werden gesignaleerd.

De winnaars van de Roos van Elisabeth ontvingen ieder een kunstwerk en een geldprijs ter waarde van € 500,-. Het kunstwerk, een schitterende schaal, werd gemaakt door het Werk Leer Centrum van Dimence. Een mooie samenwerking tussen het glasatelier, textielatelier en de boekbinderij/repro.

𝐒𝐭𝐢𝐜𝐡𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐄𝐥𝐢𝐬𝐚𝐛𝐞𝐭𝐡𝐟𝐨𝐧𝐝𝐬
Het Elisabethfonds draagt sinds 1991 in de provincie Overijssel bij aan het bevorderen van de individuele re-integratie van (ex-)psychiatrische patiënten. Dit doet het fonds onder meer door bij te dragen aan positieve beeldvorming en door financieel bij te springen waar verzekering en/of subsidie ontbreken of ontoereikend zijn.

Met de jaarlijkse uitreiking van de Roos van Elisabeth wil de stichting individuen, projecten en/of instellingen motiveren zich ook in te zetten voor de integratie van (ex)psychiatrische patiënten. Voorzitter Bart Verpalen over de uitreiking: “De Roos-uitreiking laat zien hoe betrokken en creatief professionals en vrijwilligers zijn als het gaat om rehabilitatie van mensen met psychiatrische problemen.

 

Schaal Roos van Elisabeth