Team SCOS Deventer

Team Behandeling Advies Consultatie & Second opinion (BACS) Zwolle en Deventer

Dit team is onderdeel van het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstooornissen (SCOS) samen met 3 klinische teams LBA, HBA en IBA. Zij biedt poliklinische (co)behandeling, consultaties en second opinions, voornamelijk in de regio Deventer en Zwolle, maar ook bovenregionaal.Logo TOPGGZ

Team BACS, IBA en HBA hebben het keurmerk TOPGGz. Zij voldoen aan de criteria voor o.a. wetenschappelijk onderzoek, kennisoverdracht en innovatieve behandelmethoden (OKI). Deze OKI-taken zijn belegd bij diverse medewerkers binnen team BACS, HBA en IBA. Zij komen regelmatig bij elkaar in het OKI-overleg. 

De behandelaren van team BACS werken afwisselend op locatie Lorna Wing, de Pikeursbaan in Deventer én op de Burgemeester Roelenweg in Zwolle.

Team BACS werkt mee aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en biedt deskundigheidsbevordering voor professionals en studenten. Wij voeren praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uit in samenwerking met academische centra en collega instellingen in binnen- en buitenland. Wij streven ernaar de kwaliteit van diagnostiek en behandeling voor mensen met autisme en ADHD te verbeteren. Team BACS is onderdeel van Dimence.

Voor wie

Team BACS is vooral actief als vraagbaak, advies-  en behandelafdeling voor cliënten en voor professionals die mensen met autisme of ADHD behandelen. Samen met de verwijzer bespreken wij hoe we de hulpvraag kunnen beantwoorden. Zorginstellingen kunnen een beroep doen op team BACS voor deskundigheidsbevordering en samen met andere instellingen of onderzoeksgroepen voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit. 

Deskundigheid

Binnen team BACS is specifieke deskundigheid aanwezig op het gebied van:

Meer informatie

Bekijk de uitgebreide informatie op onze webpagina.

Onze medewerkers

Esther Wink

Esther Wink

teamleider 2
Bram Bovendeerd

Bram Bovendeerd

klinisch psycholoog B
Derek Strijbos

Derek Strijbos

opleider psychiatrie
Egbert Hamerpagt

Egbert Hamerpagt

vaktherapeut
Ella Lobregt - van Buuren

Ella Lobregt - van Buuren

hoofd specialistisch centrum
Erica Schot - Heesen

Erica Schot - Heesen

GZ-psycholoog
Frank Kempen

Frank Kempen

systeemtherapeut
Hanneke Lebbink

Hanneke Lebbink

Irene Geujen

Irene Geujen

psycholoog
Patricia van Wijngaarden - Cremers

Patricia van Wijngaarden - Cremers

psychiater
Ruud Poll

Ruud Poll

vaktherapeut
Tom Korderijnk

Tom Korderijnk

vaktherapeut

Locaties