Team Ontwikkelingsstoornissen Deventer

Omdat autisme op veel verschillende manieren tot uiting kan komen, krijgen sommige mensen pas op latere leeftijd deze diagnose. Misschien ben je al met bepaalde klachten in behandeling geweest, maar leverde dit niet veel op. Soms worden autistische kenmerken pas zichtbaar als er grote veranderingen in je leven plaatsvinden. Op de website van de Nederlandse Autisme Vereniging (NVA) kun je meer lezen over kenmerken en talenten van mensen met autisme.

Wanneer je een autismespectrumstoornis hebt, dan kan een overzichtelijke leefsituatie je helpen in het dagelijks leven. Als het dagelijks leven teveel prikkels geeft, dan kan begeleiding of therapie helpen om hier beter mee om te gaan. Soms is hier een opname voor nodig.

Het team Ontwikkelingsstoornissen van Dimence heeft veel kennis in huis om jou verder te helpen.

Behandelaanbod voor jongvolwassenen én ouders

Wanneer je klaar bent met de middelbare school, zo rond je 17e levensjaar, kom je voor nieuwe keuzes te staan. Studeren of werken? Thuis wonen of uit huis? Wanneer je Autisme en/of ADHD
hebt, zijn deze keuzes vaak extra ingewikkeld. Het kan dan ook flinke spanningen opleveren thuis, op school of op je werk. De kans dat er bijkomende psychische problemen ontstaan, zoals verslaving of depressie, is ook groter. De nieuwe behandeling voor Jongvolwassenen is ontwikkeld om jou te helpen grip op je leven te krijgen en behouden.

Wil je meer weten over deze behandeling? Kijk dan op de informatiepagina voor jongerenouders of verwijzers.