Jongvolwassen en autisme en/of ADHD - informatie voor ouders

Behandelaanbod voor jongvolwassenen én hun ouders 

Je kind heeft een Autisme Spectrum Stoornis en/of ADHD. Vanaf het 17e levensjaar verandert  er veel in zijn of haar leven, zowel in de ontwikkeling van het brein als op het gebied van studie/werk, vrije tijd, relaties en wonen. Je kind wil zich losmaken van jou als ouder, terwijl jij juist structuur en hulp wil bieden. Dit kan thuis en op school of werk tot spanningen leiden. De kans is groot dat er bijkomende psychische problemen ontstaan, zoals verslaving of depressie. Hoe ga je hier als ouder mee om? Dimence kan jou én je kind helpen om op zoek te gaan naar de juiste balans.

Behandeling

De behandeling voor jongvolwassenen is een combinatie van gesprekstherapie en non-verbale therapie, die zowel individueel als in groepsverband wordt aangeboden aan je kind. Je wordt als ouder betrokken bij alle groepsmodules, zodat je weet wat er tijdens de behandeling aan de orde komt en dit thuis kunt toepassen.

Specifiek aanvullend aanbod voor ouders 

Wil je beter leren omgaan met de problemen van jouw kind en meer zicht krijgen op de factoren die van invloed zijn op het gedrag, dan kun je gebruik maken van de training ‘Ouderbegeleiding groepsgewijs’. Je kijkt naar concreet gedrag, om vervolgens te bepalen welke factoren dit gedrag in stand houden, versterken of verzwakken. Vervolgens leer je welke interventies nodig zijn om gewenst gedrag te stimuleren.

In duidelijke stappen geholpen

Tijdens het intakegesprek gaat de hulpverlener in gesprek met jou, je kind en eventueel andere relevante betrokkenen. Vervolgens komt er een advies voor de behandeling die het beste bij jullie situatie past. Samen bepalen jullie de te volgen route.

Contact 

Deze behandeling wordt gegeven in Almelo, Deventer en Zwolle. Wil je meer weten over deze behandeling?Neem dan contact op met Dimence, we vertellen je er graag meer over.