Als je bent opgenomen is er uiteraard ook zorg en aandacht voor de behandeling van de lichamelijke gezondheid. Indien nodig krijg je na verwijzing van je psychiater of regiebehandelaar advies, behandeling en begeleiding vanuit de somatische dienst.

Denk hierbij aan:

Huisarts

Een huisarts komt wekelijks langs voor de spreekuren. Deze wordt ondersteund door een doktersassistente. Bij spoed maken we gebruik van een back up praktijk en buiten de kantooruren om van de Huisartsenpost.

Diëtist

Op elke klinische locatie is een aantal uren per week een diëtiste aanwezig voor behandeling, advies en begeleiding op het gebied van voeding.

Fysiotherapeut

Fysiotherapie wordt eveneens geboden, indien nodig en gerelateerd aan de klacht waarvoor je bent opgenomen. Ook kan gebruik worden gemaakt van een externe ergotherapeut en logopediste.

Tandarts

Als je zelf niet over een tandarts beschikt, komt er een tandarts langs die je -evt. op de afdeling- kan behandelen. Ook preventie, onderhoud en een mondplan wordt ruimschoots aandacht aan besteedt.

Pedicure

In elke regio is een pedicure beschikbaar voor de noodzakelijke voetzorg.

Laborant

Laboranten van het laboratorium van het Deventer Ziekenhuis komen enkele malen per week langs voor het afnemen van bloed en urine.

Poli somatische screening

Als je thuis woont en ambulant wordt behandeld kun je voor je lichamelijke gezondheid terecht bij een van de poli's somatische screening in Almelo, Deventer, Hardenberg, Raalte of Zwolle. 

Locaties