Refereermiddag 28 september; presentatie promotieonderzoek Bart Geerling

14-09: Mededeling: helaas is de refereermiddag door omstandigheden uitgesteld. Zodra er een nieuwe datum gepland is, zal dat ook in een nieuwsbericht verschijnen. 

Op donderdagmiddag 28 september is er weer een interessante refereermiddag voor iedereen die op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen rondom de zorg voor mensen met een bipolaire stoornis.
Deze middag zal Bart Geerling de resultaten van zijn promotieonderzoek uitgebreid presenteren. Bart hoopt op 14 september te promoveren aan de Universiteit Twente op het onderwerp De inzet van mobiele technologie ter bevordering van zelfmanagement en veerkracht bij patiënten met een bipolaire stoornis (WELLBE-BD, Wellbeing Bipolar Disorder). Deze refereermiddag biedt iedereen de mogelijkheid om uitgebreid kennis te nemen van de resultaten van zijn promotieonderzoek (proefschrift).
We hebben Susan Zyto, klinisch neuropsycholoog bij het Dijklander ziekenhuis en Desiree van Doornik, GZ-psycholoog bij Altrecht Bipolair bereid gevonden iets te presenteren over de ervaringen én het onderzoek naar de cognitieve training 'Niet rennen maar plannen'. Deze groep zal ook binnen Dimence Bipolair aangeboden gaan worden.
Daarnaast gaan we dieper in op de onderzoeksopbrengsten en richtingen voor nieuw onderzoek binnen Dimence Bipolair, waaronder de eerste contouren voor de nieuwe onderzoekslijn Bipolair en Trauma, toegelicht door ervaringsdeskundige en onderzoeker Evelien Siegerink.
Tanja Dijk zal de diverse vormen van landelijke samenwerkingsverbanden en uitdagingen voor de toekomst belichten en Deirdre Rietdijk van Akwa GGz presenteert de opzet en doel van het landelijk Lerend Netwerk Bipolaire stoornissen.
En last-but-not-least is er op veler verzoek ruimte voor diepgaande casuïstiekbespreking onder begeleiding van Just Wernand, psychiater bij Dimence Bipolair en GGZ Centraal.

Er is accreditatie aangevraagd bij de VSR, V&VN en de NVvP. De refereermiddag vindt plaats in de Steerne in Deventer, het programma is definitief & aanmelden is nog mogelijk; er is nog plek!

Programma refereermiddag 28 september 2023