Team Korsakov Zwolle

Bij team Korsakov in Zwolle worden mensen opgenomen, waarbij we vermoeden dat zij het syndroom van Korsakov hebben. Gedurende de opname binnen de kliniek (meestal tussen de 4-6 maanden) bieden we observatie, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Wij brengen de mogelijkheden en beperkingen in kaart, proberen het dagelijks functioneren te verbeteren en bereiden de mensen dan voor op hun toekomstige woonsituatie.

Gesloten met zoveel mogelijk openheid

Onze afdeling is ‘gesloten’. Dit betekent dat wanneer je hier bent opgenomen, je niet zelfstandig de voordeur van de afdeling kunt openen. Dit is voor de mensen die hier verblijven noodzakelijk. Toch proberen we op alle manieren om het ‘gesloten gevoel’ zo klein mogelijk te maken. We maken veel wandelingen en geven training op het gebied van zelfstandigheid.

De afdeling bevindt zich op de eerste verdieping. De patiënten hebben een klein balkon en kunnen eventueel gebruik maken van de binnentuin. Ook het licht én zicht door de grote ramen zijn van groot belang om het opgesloten gevoel weg te nemen. Dit helpt de patiënten die hier verblijven enorm. Ze kunnen rustig naar buiten kijken en krijgen zo ook meer de levendigheid van de wijk mee.

Meer informatie

Artikel in wijkkrant SamenStadshagen

De afdeling Korsakov is gevestigd aan de Eerdelaan in Stadshagen. Bekijk hier het artikel over deze afdeling!

Locaties