Somatische poli Almelo

Als je medicatie (oftewel psychofarmaca) gebruikt voor je behandeling, dan heb je kans op lichamelijke klachten. Om dit te voorkomen en het vroegtijdig te signaleren, vragen we je om minstens een keer per jaar op controle te komen bij de somatische poli. Ook bekijken we dan samen hoe je het beste gebruik kunt maken van je medicijnen.

Bijwerkingen die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld gewichtstoename, diabetes, hoge bloeddruk, een hoog cholestorol, bewegingsstoornissen en seksuele functiestoornissen. Deze bijwerkingen kunnen invloed hebben op je lichamelijke gezondheid, kwaliteit van leven en soms het herstel belemmeren. Het tijdig en grondig screenen op somatiek, leefstijl en bijwerkingen is dan ook uitermate belangrijk.

Op elke locatie van Dimence is een somatische poli aanwezig.

Bij je bezoek aan de poli vul je een vragenlijst in, aan de hand waarvan mogelijke bijwerkingen worden gescreend. Ook worden je bloeddruk en gewicht gemeten. Dit gebeurt zowel als je ambulant in behandeling bent of wanneer je bij ons bent opgenomen.

Ook kijken we naar andere mogelijke gezondheidsrisico’s die effect hebben op je gezondheid en welzijn. Zoals bijv. overgewicht, roken, conditie enzovoorts. Wij bekijken samen met jou wat je nodig hebt om je doelen te realiseren en hoe wij je daar het beste bij kunnen helpen.

Contactinformatie

De somatische poli in Almelo is op twee manieren te bereiken:
SecretariaatSomatischeZorgWesterdok@dimence.nl
SecretariaatSomatischeZorgHardenberg@dimence.nl

Folder

Poster

Locaties