Tijdens het festival laten wetenschappers, muzikanten, schrijvers en dichters zien en horen over alles wat met ons hoofd te maken heeft. Dompel je onder in de vele lezingen, discussies, demonstraties, workshops, activiteiten, testjes, theater en live muziek.

EMDR, autisme en verward gedrag

Vanuit Dimence worden drie workshops verzorgd. Psychologen Noortje van Vliet en Sietske van Haren komen spreken over EMDR. Psychiater Bert Nanninga over of we kunnen weten of een dader van een gewelddadig incident een terrorist is of niet. 'Autist-in-real-life' en voorzitter van de cliëntenraad van Dimence Jasper Wagteveld neemt bezoekers mee in zijn leefwereld. 

Lekker lummelen

Het programma bestaat verder uit uiteenlopende onderwerpen. Over taal om misverstanden op te lossen. Over het belang van lekker lummelen. Over computers en algoritmes die slimmer zijn dan de mens. Over waarom we sommige muziek niet mooi vinden. Over hoe dementie een familie kan verwoesten. Uiteraard zijn er ook workshops en andere activiteiten om zelf je hoofd aan den lijve te ervaren.

Meer informatie

Het festival wordt georganiseerd door het Science Café Deventer. Let op: de afgelopen editie was uitverkocht in de voorverkoop! Zie het volledige programma, blokkenschema en hoe je een kaartje koopt op www.kopfestivaldeventer.nl

KOP-festival