Mondkapjes verplicht in openbare ruimtes van Dimence

We willen de kans op besmetting met het coronavirus bij patiënten en medewerkers minimaliseren. Daarnaast willen we zeker niet dat patiënten in eenzaamheid leven doordat ze geen bezoek mogen ontvangen, zoals tijdens de lockdown. Daarom stellen wij mondkapjes verplicht in openbare ruimtes van Dimence. Wij hopen hierbij op jouw begrip en medewerking.

Soms zijn de richtlijnen op locatie strenger

Een team of afdeling kan zelfstandig besluiten om strengere richtlijnen voor patiënten, bezoekers en personeel in te voeren.  Dit met oog op de kwetsbaarheid van patiënten. Check voor je op bezoek komt wat precies de richtlijnen zijn op de locatie.

Wanneer draagt wie een mondkapje?

Over het algemeen geldt het volgende:

  • Een opgenomen patiënt: Ben je als patiënt opgenomen op een klinische afdeling, dan geldt voor jou de verplichting om een mondkapje te dragen, wanneer je buiten je eigen kamer in gemeenschappelijke ruimtes bent. Hier zijn uitzonderingen per team of afdeling mogelijk.
  • Een patiënt van buiten: kom je van buiten naar Dimence voor een behandeling, dan ben je verplicht om een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes en in situaties waar je geen 1,5 meter afstand  kunt houden tot elkaar. 
  • Bezoekers: bezoek je een klinische afdeling, dan geldt voor jou de verplichting om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Sommige afdelingen hebben strengere richtlijnen. Check voor je komt wat de richtlijnen zijn op de locatie.
  • Medewerkers: In een klinische situatie, waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, dragen onze medewerkers verplicht een mondkapje.In openbare ruimtes zijn onze medewerkers ook verplicht om een mondkapje te dragen.

Geen verplichting in niet-openbare ruimtes

In niet-openbare ruimtes, zoals een behandelkamer, kantoor of trainingsruimte met gesloten deur, geldt geen mondkapjesplicht. Natuurlijk mag je hier wel een mondkapje dragen. 

Kun je geen mondkapje dragen?

Wanneer je geen mondkapje kunt dragen, meld je dan bij het beheer of de leiding van de betreffende locatie. In overleg wordt er gekeken wat er mogelijk is.