Initiatief Streetriage heeft ministeriële belangstelling

Op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben de partners van Streettriage Twente een toelichting gegeven over het succesvolle initiatief. Het ministerie werkt aan een plan om de samenwerking tussen politie, justitie en andere medische en sociale partners uit te werken. Ze waren benieuwd naar hoe dit in Twente loopt.

Esther Bolster, politie, heeft een presentatie gegeven waarin zij vertelde over wat het Streettriage team doet, waar het team tegenaan loopt, wat de resultaten – zowel harde als zachte – zijn. Harde resultaten zijn de cijfers en de zachte resultaten bijvoorbeeld de verbetering in de samenwerking tussen de partners.

De medewerkers van het ministerie vroegen zich af waarom dit initiatief wel in Twente werkt waar het in andere delen van het land moeilijker op te zetten is. Eén van de partners gaf aan dat dit volgens hem lag aan de ‘magie van Twente en het feit dat we elkaar hier echt iets gunnen in plaats van elkaar bevechten.’ Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet het proberen waard is om dit initiatief in andere regio’s van Nederland uit te rollen. Integendeel! De positieve effecten van Streettriage zijn te waardevol om te negeren!

Al met al een zeer positieve bijeenkomst. De medewerkers van het ministerie hebben toegezegd nog voor de zomer langs te komen in Twente om met eigen ogen te zien wat Streettriage in de praktijk betekent voor de regio.

Streettriage Twente is een samenwerkingsverband tussen 14 Twentse gemeenten, Mediant, Dimence, Ambulance Oost, Politie, Acute Zorg Euregio en Menzis.