Overvolle brievenbussen, gordijnen die de hele dag gesloten blijven. Buren valt het vaak als eerste op wanneer het niet goed gaat met iemand. Maar vaak weten mensen niet goed wat ze moeten doen. Het Herstelteam Zwolle (een samenwerking tussen Dimence, het Sociaaal Wijk Team, RIBW Overijssel, Travers en Stichting Focus) verspreidt de komende weken een flyer in de buurten om buurtbewoners te wijzen op de mogelijkheden van ondersteuning van het Herstelteam.  

Van mens tot mens
Het Herstelteam helpt psychisch kwetsbare personen die tot op heden ‘onder de radar’ zijn door laagdrempelig het gesprek aan te gaan, ‘van mens tot mens’. Onder andere ervaringsdeskundigen van Stichting Focus voeren gesprekken met de inwoners.

Buurt activeren
Tonio Aa, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij team FACT Zwolle-Zuid van Dimence is één van de medewerkers van het herstelteam. “Met de flyers willen we de buurt activeren. We willen benadrukken dat buurtbewoners zichzelf niet als verklikker hoeven te zien, maar als medemens.” De flyers worden onder meer bij supermarkten opgehangen.

Alexa Schasfoort (RIBW Overijssel) vertelt in een interview met RTV Focus Zwolle: “Mensen kunnen bij ons aan de bel trekken, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat er direct een blik hulpverleners wordt losgetrokken.”

Herstelteam Zwolle
Het herstelteam is een pilot die in april 2019 is gestart. Een stuurgroep beslist uiteindelijk of de pilot wordt omgezet in een vaste werkwijze.

> Bekijk de flyer van het Herstelteam Zwolle
> Lees het interview in De Swollenaer
> Beluister het radio-interview bij RTV Focus Zwolle 

Voorkant flyer herstelteam zwolle