Aanmelding webinar Misofonie geopend

Webinar Misofonie

De opleiding psychiatrie van de Dimence Groep, de medische vakgroep en het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen (SCOS) organiseren op donderdag 5 november een webinar over Misofonie.

Een aantal jaar geleden werd een aantal patiënten met een opvallende obsessie met geluiden verwezen naar het Amsterdam UMC. Dit resulteerde in een wetenschappelijke interesse in deze nieuwe aandoening, die “misofonie” wordt genoemd. Personen met misofonie ervaren boosheid en walging wanneer ze worden geconfronteerd met specifieke stimuli, zoals anderen horen eten, ademen of tikken. Samen eten, of werken in een kantoortuin is een beproeving. De afgelopen 8 jaar is het Amsterdam UMC uitgegroeid tot een expertise centrum met meer dan 1500 misofonie verwijzingen en ruim 150 uitgevoerde groepsbehandelingen bij volwassenen en kinderen. Uniek in de wereld.

Onlangs heeft het behandelteam de Ig Nobelprijs uitgereikt gekregen in het kader van hun resultaten. Tijdens dit webinar zullen de sprekers in gaan op de aandoening zelf en behandeling daarvan.


Programma
18.15 - 18.20 uur             Online welkom

18.20 – 20.00 uur            Webinar Misofonie

20.05 uur                           Afsluiting

Arnoud van Loon (1954) is klinisch psycholoog-supervisor VGCT. Hij is hoofd van het dagcentrum psychiatrie van het Amsterdam UMC, praktijkopleider en docent. Van Loon heeft veel ervaring in de groepsbehandeling van obsessieve-compulsieve dwangstoornis, morfodysfore stoornis, perfectionisme en misofonie. Samen met Marthe van der Pol, Simone Slaghekke en Arjan Schröder heeft hij in 2012 de behandeling van misofonie ontwikkeld.

Marthe van der Pol (1979) is klinisch psycholoog-supervisor VGCT. Sinds 2008 is zij werkzaam bij het Amsterdam UMC als onderzoeker en behandelaar van stoornissen binnen het obsessieve-compulsieve spectrum. Zij richt zich voornamelijk op mensen met obsessieve-compulsieve dwangstoornis, morfodysfore stoornis, perfectionisme en misofonie.

Simone Slaghekke (1980) is psychomotorisch therapeut en is sinds 2005 werkzaam bij het Amsterdam UMC. Het geven van psychomotorische therapie aan mensen met morfodysfore stoornis, perfectionisme, misofonie, obsessieve-compulsieve dwangstoornis en acute stoornissen is haar focus in de behandeling.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd en toegekend bij de NVvP en Verpleegkundig Specialisten. Voor de VGCT is er accreditatie aangevraagd.

Aanmelding

Aanmelden kan alleen via: opleiding-psychiatrie@dimencegroep.nl. Nadere informatie over programma en het online vormgeven van de avond volgt.