Autisme en/of ADHD: behandelaanbod voor jongvolwassenen - informatie voor clIënten

Een nieuwe levensfase breekt aan, wat nu?

Wanneer je klaar bent met de middelbare school, zo rond je 17e levensjaar, kom je voor nieuwe keuzes te staan. Studeren of werken? Thuis wonen of uit huis? Wanneer je Autisme en/of ADHD hebt, zijn deze keuzes vaak extra ingewikkeld. Het kan dan ook flinke spanningen opleveren thuis, op school of op je werk. De kans dat er bijkomende psychische problemen ontstaan, zoals verslaving of depressie, is ook groter. De nieuwe behandeling voor Jongvolwassenen is ontwikkeld om jou te helpen grip op je leven te krijgen en behouden.

Behandelaanbod voor jongvolwassenen en hun ouders

De behandeling voor jongvolwassenen is een combinatie van gesprekstherapie en non-verbale therapie, die zowel individueel als in groepsverband wordt  aangeboden. Het werken in groepen heeft als voordeel dat je contact hebt met leeftijdsgenoten, die soms met dezelfde problemen te maken hebben als jij. Zo kun je ook van elkaar leren!

Samen met je ouders

Als jongvolwassene zit je vaak niet zo te wachten op de ‘bemoeienis’ van je ouders. Je wilt het zelf ontdekken, je eigen keuzes maken. Tegelijkertijd vinden ouders het vaak moeilijk om hun kind los te laten. In deze nieuwe levensfase moeten ook zij dus leren hoe ze jou het beste kunnen helpen in jouw ontwikkeling. Daarom is de behandeling gericht op jou én je ouders. Zij worden bij alle groepsmodules betrokken die je volgt, zodat je thuis goed kunt oefenen met alles wat je leert.

In duidelijke stappen geholpen

Hoe de behandeling er precies uitziet en hoe lang dit duurt, is afhankelijk van jouw vraagstukken. Waar loop je nu tegenaan? Wat wil je bereiken? Dit bespreek je tijdens het eerste gesprek met een van onze hulpverleners. Samen kiezen we de route die het beste bij je past. We leggen dit vervolgens vast in een behandelplan met een duidelijke structuur.

Contact

De behandeling wordt gegeven in Almelo, Deventer en Zwolle. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dat contact met ons op, we helpen je graag verder.