Normaalgesproken zou ik een brief beginnen met Besteof Lieve, maar in deze categorie val je gewoonweg niet.

Jij bepaalt al jaren voor me en er moet me iets van mijn hart; Ik ben klaar met je!

Het heeft lang genoeg geduurd en het is tijd dat je stopt mij lastig te vallen.

Het is al vroeg in mijn kindertijd begonnen. Niet wetende dat dit gebeurde en dat het als maar erger zou worden. Dat jij steeds meer macht en controle over mij zou gaan nemen.V oor de basisschool was je er al , zacht fluisterend. Ik wilde alleen maar goed genoeg gevonden worden, verlangend naar liefde en veiligheid. Elke keer was jij daar weer en vertelde je mij dat ik niet goed was, dat niemand mij ooit lief zou gaan vinden, dat ik lelijk was en meer.

Op de basisschool werd dit er met de jaren niet minder op. Ik werd ver onderschat omdat ik testil was en bij de anderen kinderen horen werd hem ook niet. Ook daar kreeg je keer op keer je zin. Jij had gelijk. Ik was niet goed genoeg, ik was niet leuk genoeg. Alles wat je zei kwam keer op keer uit en werd bevestigd. Diep in mijn hart geraakt en steeds minder durvend.

Nu jaren later zit je mij nog steeds ontzettend dwars. In alles. Echt alles! Je weet mij altijd te vinden. Het is een soort afspeelplaat die maar door blijft gaan met alles wat niet goed aan mij is, wat ik niet goed doe, hoe slecht ik wel niet ben, hoe lelijk, hoe lastig en ga nog maar even door. Voor er een situatie voordoet heb jij allang uren, dagen, soms weken op mij ingepraat. Daar ga ik weer, of soms ook gewoon niet als ik er onderuit kan komen, vol angst, stotterend en bij pech stilvallend.

Bang niet te voldoen aan wat iemand van mij verwacht. Altijd afvragend of ik wel aan de eisen voldoe en of mensen niet weg zullen lopen bij mij. Jij weet steeds weer die twijfel naar boven te brengen. Zelfs bij de mensen die ik zo ontzettend vertrouw.

Het stopt hier! Ik ben er volledig klaar mee.

Hoe hard je ook aan het schreeuwen bent, ik heb meer gedaan en afgerond dan jij mij ooit vertelde.

Ik ben verpleegkundige, heb mijn psychologie en kinderpsychologie met alleen maar 10en afgerond en zit nu met mijn neus in de geneeskunde boeken. Ik ben naar de Europese Kampioenschappen van Twirlen geweest, heb ontzettend mooie en lieve mensen om mij heen en kan heerlijk met ze praten en ontzettend lachen. Dit, naast wat zich nog meer voorgedaan heeft, is wel wat mij gelukt is en de mensen die om mij heen willen zijn waar ik gezegend mee ben. Dit zijn enkele fantastische momenten en dingen, maar er zijn er meer, en jij mag stoppen met stoken! Dan wel nu graag.

Dus onzekerheid verdwijn! Sta niet meer op mijn stoep en laat mij met rust. Ik zal er alles aan doen je niet meer binnen te laten!

She came back complete differently.
She had changed.
The girl cared what everyone thought didn’t seem to care anymore.
Her mind became clean.
She felt free!

Artikeldatum