Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van een collega van Impluz. Er was een plekje voor mij bij een training van MHFA – Mental Health First Aid. Super! Ik ben misschien een uitzondering, dat weet ik verder niet, maar ik vind het dus leuk om te leren! Ik vind het leuk om een opleiding te doen die raakvlakken heeft met mijn werk, opleidingsachtergrond of eigen interesses. Zo heb ik o.a. een coachopleiding gedaan, een opleiding tot mediator en een jazzopleiding. Afgelopen vrijdag viel een grote envelop op de mat met daarin het cursusboek voor deze training. Snel uitgepakt en doorgebladerd. Mooi vormgegeven, veel kleur, plaatjes, duidelijke structuur: me like!

Voor ik bij Dimence begon, wist ik niet dat er een training MHFA bestond. Bij de padvinders heb ik ooit EHBO gedaan, dus dat fysieke komt (tot op zekere hoogte) wel goed. Ook heb ik als moeder van twee jongens inmiddels voldoende ervaring opgedaan in de praktijk.

Ik werk bij het Team Communicatie van stichting Dimence. Dat betekent in een lockdown-vrije tijd, dat ik op veel locaties rondloop en mensen tegenkom. Ook word ik regelmatig gebeld door patiënten of andere mensen met een ggz verleden of heden. Ik vind het belangrijk dat ik hen respectvol en helpend te woord kan staan. Bij de training MHFA leer je meer over psychische aandoeningen en hoe je om kunt gaan met mensen die psychische problemen ervaren of misschien in crisis verkeren.

Bij SamenStadshagen, een werkgroep van omwonenden en zorgprofessionals van de Eerdelaan, hoorde ik over MHFA. Meteen enthousiast! In deze tijd is het een blended training. Zelfstudie met digi-bijeenkomsten. Met als klap op de vuurpijl een toets. (Ik ben dus ook zo’n nerd die het leuk vindt om toetsen te maken. Sorry...) Ik heb de Start-knop inmiddels aangeklikt!

Ook benieuwd of de training MHFA iets voor jou is? Lees de komende weken mee met mijn ervaring.

Artikeldatum