Ik heb ze niet uitgekozen, zij mij ook niet. Dat heb ik met ze gemeen. Soms kan ik iemand niet uitstaan, maar vaak ben ik blij dat ik nog zoveel familie heb. Ik ben verbonden voor het leven met hen, alleen te scheiden door de dood. Het zijn mijn bloedverwanten…

Bloedverwanten, ze zullen er dus altijd zijn. Ik ben nu eenmaal de uitkomst van een kruising tussen mijn vader en moeder. Zij hebben ook allebei een vader en moeder en ook die opa en oma van mij hebben weer vaders en moeders. Het is allemaal familie van mij! Sommige mensen willen dit allemaal helder hebben en gaan op zoek naar hun voorouders. Het maken van een stamboom is in sommige families een belangrijke tijdsinvulling.

Uitstellen

In sommige families is een stamboom niet echt de hoogste prioriteit, maar lijkt ruziemaken of het niet hebben van contact een veel grotere prioriteit. Gelukkig heb ik een familie en naasten waar al heel lang geen ruzie is. Ik kan mijn vader, moeder, broer, schoonzus en ooms en tantes bellen wanneer ik wil en ik krijg dan nog leuk contact ook… Maar ik doe het te weinig, ik neem te weinig contact op met mijn naasten. Ik stel het uit, ik denk: “Ach, vandaag voel ik me niet zo fijn, ik ga wel even gamen.” of “Mijn broer heeft het ook druk, ik bel hem morgen wel!” Gelukkig is het mogelijk om dit te veranderen. Ik wíl het veranderen!

Challenge: Mijn FamilieWeek!

Deze blog is een afspraak met mijzelf, een challenge: eén week lang heb ik elke dag contact met mijn familie en naasten. Mijn FamilieWeek! Mijn FamilieWeek zal 10 tot en met 16 juni 2019 (week 24) zijn. Ik heb nog wel wat spelregels nodig. Een like of een comment onder een Facebook- of Insta-bericht is natuurlijk niet voldoende. Een WhattsApp-berichtje: 'Wat eten we vanavond mam?' is ook niet genoeg. Ik moet tante Els weer eens bellen of oma Klazien een kaartje sturen of weer eens langs gaan bij mijn broer die ik al weken niet heb gezien. Mijn vader bellen omdat ik iets ergs heb meegemaakt op de afdeling valt ook wel binnen de regels. Ook iemand die er niet meer is kan ik gaan bezoeken in mijn FamilieWeek. De begraafplaats bezoeken van mijn opa bijvoorbeeld. Ik daag mijzelf uit om elke dag van mijn FamilieWeek bewust iemand op te zoeken of contact te hebben met iemand van mijn familie of naasten.

Uiteraard vraag ik jou, degene die dit leest, hetzelfde te doen. Ik vind het leuk om te horen hoe het bij jou is verlopen! Je kunt me mailen op t.lek@dimence.nl.

Artikeldatum