Initiatiefnemer en collega van Dimence, Amber Hes, had al heel wat voorwerk gedaan en toonde ons een presentatie met een hele lijst waar Diversiteit over gaat. De meesten weten we allemaal zo op te noemen. Maar gaandeweg in het gesprek merkten we dat er zoveel meer is. Want het gaat niet alleen over man-vrouw, homo-hetero, moslim-christen. Het gaat ook over aspecten als rijk-arm, politieke voorkeur. Of wat te zeggen over intelligentie. Hoe kijken we daar naar? Immers, ook daarin zijn zoveel verschillen. De een kan academisch intelligent zijn en de ander kunstzinnig creatief intelligent.

Dit filmpje vat het mooi samen: the real you matters. De echt jij doet er toe!

Wie bepaalt wat wel of niet goed is? En aan de hand van welke criteria? Diversiteit gaat over de zovele verschillen die de mensheid kent. Inclusie gaat over hoe welkom het allemaal is. En hoe we daarmee om gaan. Een heel goed initiatief om hier binnen de ggz mee aan het werk te gaan. Maar hoe kun je helpen als je binnen je organisatie als management en medewerkers geen complete afspiegeling bent van die enorme diversiteit in de maatschappij? En hoe kun je helpen als je degene die je moet helpen, niet kent? Of nog scherper gezegd, hoe kun je helpen als je degene die je moet helpen niet accepteert, met alles wat er is?

Zoals ik zei, een prachtig initiatief. Maar in kleine groepjes? Daar gaan we de uitdaging niet mee tackelen. Laten we het er veel meer over hebben, overal, steeds weer. Ook ben ik heel benieuwd naar jou. Wie ben jij? Daar ergens, als lezer van dit bericht? Wat maakt jou divers, in de breedste zin van het woord, en hoe welkom voel je je daarmee?

Kom… Kom…
wie of wat je ook bent, KOM!

Artikeldatum