Blogs van Marijke Groot

Marijke Groot
Marijke Groot
Communicatiemedewerker

Yoga is zó goed voor je

Yoga in de ggz, hoe helpend het kan zijn. Of dus niet. Zoals bij mij...

"Jij moet echt op yoga", zei vriendin 1, een aantal jaar geleden. "Is goed voor jou in jouw drukke leven." Op dat moment was ik nog niet met de ggz bekend. Ik moest op yoga. ik hoorde het niet alleen.

Lees meer over Yoga is zó goed voor je
Marijke Groot
Marijke Groot
Communicatiemedewerker

Patiënten aanraken: kan dat?

Regelmatig lees ik over de termen ‘professionele nabijheid’ en ‘professionele distantie’. Op dit gebied is veel geschreven en ook ik kan er inmiddels wel een beetje over meeschrijven. Ik heb voor één onderdeel van dit complexe onderwerp gekozen: patiënten troosten door aanraken, wel of niet?

Lees meer over Patiënten aanraken: kan dat?
Marijke Groot
Marijke Groot
Communicatiemedewerker

Naar de buurvrouw of naar de ggz?

Afgelopen week lazen we massaal het stuk in de NRC van Damiaan Denys, de voorzitter van alle psychiaters van Nederland. Ik vond het een goed stuk. Ja. Oprecht. Een goed stuk. Ik las dingen waarmee ik het eens was: mensen willen een maakbaar leven en daar hoort ‘lijden’ niet bij.

Lees meer over Naar de buurvrouw of naar de ggz?
Marijke Groot
Marijke Groot
Communicatiemedewerker

Ik wil een diagnose!

1999. Keelpijn heb ik, en niet zo'n beetje ook. Constant bijna. En soms is deze dan een week of twee weg. Ik zit in 6 vwo en mijn koorts is met die keelpijn meestal zo rond de 39.7. Het is eens in de paar weken 'feest' en de complete eerste tentamenronde mis ik hierdoor.

Lees meer over Ik wil een diagnose!