Team Geestelijke verzorging

Op zoek naar ruimte om verder te gaan?

Loop je rond met vragen en gedachten die niet zomaar weggaan? Die je belemmeren in je dagelijkse leven? Je vindt het leven zwaar, je ervaart een schuldgevoel, je hebt veel verlies geleden, of je bent op zoek naar nieuwe inspiratie. Misschien wil je gewoon je hart luchten, heb je behoefte aan een ritueel of ben je op zoek naar kracht om het vol te houden. Dan kun je in gesprek met een geestelijk verzorger van Dimence. Pasklare antwoorden zijn er niet, maar al pratend kan er misschien ruimte ontstaan waardoor je verder kunt.

Voor iedereen

Geestelijk verzorgers sluiten aan bij jouw achtergrond, wat voor levensvisie je ook hebt. De insteek is altijd: een open gesprek van mens tot mens. Van daaruit zoeken we naar wat voor jou passend is. Heb je een specifieke vraag op religieus gebied waaraan wij niet kunnen voldoen, dan kunnen wij bemiddelen zodat je terechtkomt bij een geestelijk verzorger van jouw voorkeur.

Geestelijk verzorgers hebben een beroepsgeheim. Alles wat je ons vertelt is vertrouwelijk als je dat wilt. Ook gezinsleden, familie en andere naasten kunnen bij ons terecht.

Geestelijke verzorging in de praktijk

Wat doet een geestelijk verzorger? Allereerst zijn er persoonlijke gesprekken. Je kunt zelf om een gesprek vragen. Of het kan zijn dat je behandelaar je aanraadt met een van ons te praten. Als het nodig is, kunnen er meer gesprekken volgen. We zijn beschikbaar voor alle mensen.

Je kunt ons ook tegenkomen bij groepsactiviteiten. Op sommige afdelingen vormt een blok ‘Kijk op het leven’ of een module ‘Levensvragen’ een vast onderdeel van het behandelprogramma. Soms is er een reeks bijeenkomsten rond een speciaal thema.

Bij bijzondere gelegenheden, zoals een sterfgeval, kunnen wij helpen vorm te geven aan een afscheidsritueel. Ook zijn we beschikbaar voor specifieke godsdienstige begeleiding. Ten slotte zijn wij ook voorganger in de vieringen op zondag.

Teamsamenstelling:

  • Lydi de Bruin (Almelo, Deventer en Raalte)
  • Jasmijn van Buul (Deventer)
  • Brechtje Hallo (Deventer)
  • Berthilde van de Loosdrecht (Zwolle, Hardenberg en Kampen)
  • Kitty Nijboer (Zwolle)
  • Recep Canel (Balkbrug)

Bereikbaarheid en informatie:

Jasmijn van Buul
j.vanbuul@dimence.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag en woensdag

Lydi de Bruin
l.debruin@dimence.nl
Werkzaam op maandag t/m donderdag

Brechtje Hallo
b.hallo@dimence.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Berthilde van de Loosdrecht
b.vandeloosdrecht@dimence.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag

Kitty Nijboer
k.nijboer@dimence.nl
Werkzaam op dinsdag en donderdag

Meer informatie

Dimence - Geestelijke verzorging informatiefolder

Download hier meer informatie over de geestelijke verzorging.