Team Geestelijke verzorging

Op zoek naar ruimte om verder te gaan? Tijd voor bezinning!  

Soms loop je rond met vragen en gedachten, die niet zomaar weggaan. Die je misschien zelfs belemmeren in je dagelijkse leven, zodat je niet verder kunt. Dan is het fijn om met iemand te praten, die naar je luistert en met je meedenkt. Je krijgt nieuwe inspiratie en je voelt ruimte om je vragen en gedachten op een andere manier te bekijken. Een geestelijk verzorger kan je hierbij helpen en gaat met jou op zoek naar dat wat jou kracht geeft. Pasklare antwoorden zijn er niet, maar al pratend kan er ruimte ontstaan, waardoor je verder kunt.  
 
Voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek


Geestelijk verzorgers sluiten aan bij jouw achtergrond, wat voor levensvisie je ook hebt. De insteek is altijd: een open gesprek van mens tot mens. Van daaruit zoeken we naar wat voor jou passend is. Heb je een specifieke vraag op religieus gebied, dan zoeken wij wat de juiste plek is om die vraag te kunnen bespreken. Geestelijk verzorgers hebben een beroepsgeheim. Alles wat je ons vertelt is vertrouwelijk, als je dat wilt. 

 Op zoek naar ruimte 

Geestelijk verzorgers gaan met jou op zoek naar ruimte om verder te gaan, naar het ervaren van ruimte om te kunnen zijn wie je bent. Zo werken we met jou mee aan herstel. En daar waar geen herstel mogelijk is, zoeken we met jou naar krachtbronnen die jou helpen (ver)dragen. We gaan met jou op zoek naar inspiratie en kracht.   

 Wat kun je verwachten van een geestelijk verzorger? 

  • Bijeenkomsten zoals themavieringen of bezinningsbijeenkomsten.  
  • Individuele gesprekken over thema’s als kracht zoeken, verlies en rouw, zoeken naar inspiratie, levensvragen, de spirituele levenslijn verkennen of om even je hart te luchten. 
  • Groepsgesprekken  over de kijk op het leven, herstelgroepen eventueel in samenwerking met ervaringsdeskundigen.
  • Rituelen op maat zoals een viering van het leven, ziekenzegen en rituelen rond overlijden en afscheid. 

Waar haal jij je kracht vandaan? 

De geestelijk verzorger verbindt jouw levensverhaal aan (levensbeschouwelijke) krachtbronnen. Zo’n krachtbron hoeft niet religieus van aard te zijn. Je kunt ook denken aan voorbeeldfiguren, teksten, kunst, natuur, muziek of relaties. Door jouw levensverhaal, ervaringen en gedrag te verbinden aan deze krachtbronnen, werken we aan ruimte om verder te gaan. 

Heb je een specifieke vraag op religieus gebied waaraan wij niet kunnen voldoen, dan kunnen wij je helpen in contact te komen met een geestelijk verzorger van jouw voorkeur. 

Neem contact met ons op 
Wil je met ons in gesprek, dan kan je via de mail contact met ons opnemen: geestelijkeverzorging@dimence.nl of bellen: 0570-639 863. 

 

Infographic Geestelijke verzorging voor patiënten

Onze medewerkers

Jolanda Oude Reimer - Jager

teamleider 2
Brechtje Hallo

Brechtje Hallo

geestelijk verzorger
Jaelle Wisse

Jaelle Wisse

geestelijk verzorger
Kitty Nijboer

Kitty Nijboer

geestelijk verzorger
Lydi de Bruin

Lydi de Bruin

geestelijk verzorger
Marjanne Dijk

Marjanne Dijk

geestelijk verzorger