Monumentstraat

Op deze locatie vindt je:

Team FACT
Als je langdurig psychische problemen hebt, kan dit impact hebben op je werk, sociale contacten, financiën en woonsituatie. Merk je dat het echt niet goed gaat thuis? Je zorgt bijvoorbeeld niet meer goed voor jezelf, het lukt je niet om het huishouden op orde te houden en ook op het werk en in je sociale omgeving loop je helemaal vast. Dan kan ons FACT-team je wellicht helpen om de draad weer op te pakken, zodat jij thuis kunt blijven wonen.

Wanneer je in aanmerking komt voor hulp van het FACT-team heb je vaak al langere tijd contact met de geestelijke gezondheidszorg. Het gaat om langdurende en vaak blijvende psychiatrische klachten waarvoor kortdurende behandelvormen niet voldoende zijn. Het FACT-team werkt actief samen met alle betrokken partijen (bijvoorbeeld gemeente, RIBW, politie e.d.) om de zorg te optimaliseren.

Het FACT-team werkt met de methodiek Individuele Plaatsing en Steun. Hierbij wordt je, als je dit wenst, begeleid naar betaald werk. 

Team Zorgappartementen Intern
Op deze locatie bevinden zich 25 Zorgappartementen. Hier bieden we langdurende 24 uurs behandeling en zorg aan kwetsbare psychiatrische patiënten waarbij de nadruk ligt op de kwaliteit van leven. We kijken naar de eigen mogelijkheden en krachten. De SRH-methodiek (Steunend Relationeel Handelen) ondersteund hierbij.  Op de afdeling zijn gezamenlijke woonkamers voor 4 tot 6 personen. Elke patiënt heeft een eigen kamer met douche, toilet en wastafel.

Team Zorgappartementen Extern
In Raalte Noord en het centrum van Raalte zijn er 25 individuele en/of geclusterde Zorgappartementen beschikbaar waarin 24 uurs behandeling en zorg geboden wordt aan kwetsbare psychiatrische patiënten die niet in staat zijn zonder behandeling, ondersteuning of begeleiding zelfstandig te functioneren. De zorgverlening en behandeling richt zich op vergroten van het zelfstandig functioneren van patiënten binnen een normaliserend maatschappelijke woonomgeving met daarbij het streven naar afname van de afhankelijkheid van professionele hulpverlening. De nadruk ligt op de kwaliteit van leven en we kijken naar de eigen mogelijkheden en krachten. De SRH-methodiek (Steunend Relationeel Handelen) ondersteund hierbij.  

Team Somatische poli
Klik hier voor verdere uitgebreide informatie.

Bed & Break
Van een Bed & Break plek kan gebruik gemaakt worden wanneer je gebaat bent bij een kortdurende verandering van de woon- en leefomgeving. Je krijgt ondersteuning die erop is gericht om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de eigen situatie. Het gebruik van een Bed and Break plek is altijd vrijwillig.


Bereikbaarheid en parkeren
In de omgeving van deze locatie kun je vrij parkeren. Van 12.30 tot 13.00 uur wordt er pauze gehouden op deze locatie, je hebt dan kans dat er niemand op het secretariaat zit. Vanaf station Raalte kun je deze locatie binnen enkele minuten lopend bereiken. Ook per fiets is deze locatie goed bereikbaar.

Kijk voor het plannen van je reis naar de locatie met het openbaar vervoer bij www.9292.nl