Poli Plus Psychose - informatie voor patiënten

De poli plus psychose is een behandeling van drie dagen per week met een maximale duur van 6 maanden. De behandeling is gericht op klachtvermindering en herstel. Deze pagina bevat informatie voor patiënten.

Voor wie is de poli plus psychose bedoeld?

De behandeling is bedoeld voor (jong-) volwassenen (17+) die een psychose hebben doorgemaakt of psychotische klachten ervaren en nog in de eerste fase van hun behandeling zitten.

De behandeling

De poli plus bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Uitleg over wat een psychose is en hoe je ermee om kunt gaan
  • Contact met anderen die vergelijkbare klachten ervaren
  • Structuur aanbrengen in de dag
  • Sociaal maatschappelijk herstel (oppakken van contacten met familie/vrienden, activiteiten, opleiding of werk).

Afwisseling tussen praten en actief bezig zijn vinden wij belangrijk. Binnen de poli plus wordt er ook vaktherapie aangeboden (o.a. muziektherapie en psychomotorische therapie).

Tijd en plaats

De behandeling vindt drie dagen per week plaats bij Dimence, locatie Westerdok in Almelo. Het programma start om 10.uur en eindigt tussen 14.00 en 15.00 uur.

Instroom en duur 

Instromen in het programma is het gehele jaar mogelijk. De grootte van de groep is rond de vier tot zes personen. De duur van de behandeling varieërt per patiënt, elke zes weken volgt er een evaluatie om te bepalen of behandeling binnen de poli plus wordt voortgezet of dat een ander vervolg beter passend is. 

Hoe werken wij?

Deze poli plus is onderdeel van het behandelaanbod vanuit het team bipolaire- en psychotische stoornissen. Na aanmelding bij ons team volgt er een eerste gesprek waarin poli plus geadviseerd kan worden. Wanneer dit het geval is, dan word je uitgenodigd voor een gesprek met een psychiatrisch verpleegkundige en een (klinisch/Gz) psycholoog van de poli plus.
Wij vinden het prettig als je dan iemand meeneemt die jou goed kent. Samen beoordelen we of de poli plus een
passende behandeling voor je is. Ons uitgangspunt is dat je alle dagen aanwezig kunt zijn, maar hierin wordt wel naar
individuele omstandigheden gekeken. Wij vinden het belangrijk om in de behandeling aan te sluiten bij jouw behoeften en willen graag samenwerken en meewerken aan de doelen en wensen waar jij aan wilt werken.

Contact

Dimence, team bipolaire en
psychotische stoornissen
Haven Noordzijde 45
7607 ES Almelo
Tel. 0546 684 000