Verwijzers

Dimence biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg: spoedeisende psychiatrie (24-uurs beschikbaarheidsfunctie), internethulpverlening, ambulante en klinische zorg en verslavingspsychiatrie. Ook beschikt Dimence over twee specialistische centra: het Specialistisch Centrum Bipolaire Stoornissen (SCBS) en het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen (SCOS). Vanuit ruim 60 locaties in Oost-Nederland werken circa 1500 medewerkers en veel vrijwilligers dagelijks aan de geestelijke gezondheid van mensen. Hulp is dus altijd dichtbij. 

ZorgDomein

Steeds meer huisartsen verwijzen via ZorgDomein, inmiddels is ruim 85 procent aangesloten. Om de samenwerking en afstemming met huisartsen verder te verbeteren is de Stichting Dimence nu ook aangesloten. ZorgDomein ondersteunt u bij het verwijzen; van het kiezen van zorgaanbod tot aan het opstellen en digitaal verzenden van de verwijsbrief. ZorgDomein gebruikt hierbij de gegevens uit het HIS waardoor er bijvoorbeeld geen dubbele registratie nodig is. ZorgDomein biedt niet alleen een helder overzicht van de beschikbare zorg, maar ook inzicht in de toegangstijden en protocollen tussen behandelaren en huisartsen. Daarnaast zorgt ZorgDomein voor een patiëntbrief die heldere informatie op maat biedt over (de voorbereiding op) het eerste gesprek bij Dimence.

Aanmelden

Als u als verwijzer een patiënt wilt aanmelden, vragen wij altijd een verwijsbrief van u. In de verwijsbrief willen we graag de naw-gegevens, de klachten en de reden van aanmelding weten. Wanneer een patiënt zichzelf aanmeldt, heeft de patiënt ook een verwijsbrief nodig.

Kies de wijze van aanmelden uw voorkeur:

Dimence maakt onderdeel uit van de Dimence Groep. De stichtingen van de Dimence Groep bieden geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn in Oost-Nederland. Via de onderstaande links kunt u verwijzen naar de overige stichtingen van de Dimence Groep.