Donderdag 30 maart is het World Bipolar Day. Op deze dag vragen we wereldwijd aandacht voor de bipolaire stoornis, willen we het stigma tegen gaan en begrip voor en kennis over de stoornis vergroten.

De Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB) en het SCBS Bipolaire Stoornissen van Dimence (deelnemer aan het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS)) willen iedereen uitnodigen voor de indrukwekkende korte film over de ervaringen van een dochter die een moeder heeft met een bipolaire stoornis.

Kom jij ook?
Filmvertoning met nabespreking.
De korte film ‘Je leven op zijn kop; ervaringen van een dochter met een moeder met een bipolaire stoornis’ worden vertoond. In deze film vertelt de dochter over de invloed van de ziekte van haar moeder op hun onderlinge band en over de invloed op het gezinsleven. 

Donderdag 30 maart van 19.00 – 20.30 uur (zaal open vanaf 18.45 uur)
Locatie: Dimence, Brinkgreven, gebouw 18 ‘Steerne’, Nico Bolkensteinlaan 1, Deventer

Je kunt je aanmelden via scbs@dimence.nl. We zien je graag!

Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Vincent van Gogh werd postuum gediagnosticeerd als mogelijk een bipolaire stoornis te hebben gehad. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking is het doel om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren.