Scott Miller interviewt Bram Bovendeerd 'effectiviteit systematische cliëntfeedback'

Bram Bovendeerd (klinisch psycholoog en psychotherapeut bij het SCOS en FACT) is onlangs geïnterviewd door Scott D. Miller, oprichter van het internationale Centre for Clinical Excellence. De ICCE is een non-profit organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de kwaliteit van evidence based gedragstherapie door middel van Feedback Informed Treatment (FIT) en Deliberate Practice (DP).

Bram werd geïnterviewd door Scott over het onlangs verschenen hoofdartikel van zijn onderzoek waaruit blijkt dat FIT de effectiviteit van de therapie met 25% verbetert ten opzichte van de standaard psychologische behandeling. Tijdens het interview komen ook belangrijke inzichten over het implementatieproces en de impact van FIT op de betrokkenheid en uitval van betrokken cliënten aan bod. Klik hier om het interview te bekijken.

Wil je meer lezen over het onderzoek van Bram, dan kun je hier doorklikken naar het hoofdartikel dat eind 2021 is verschenen met als titel ‘Enhancing the effect of psychotherapy through systematic client feedback in outpatient mental healthcare: A cluster rendomized trial’.