Ben je net vader/moeder geworden en levert dit veel spanning op? Vind je het moeilijk om te begrijpen wat je baby je wil vertellen of nodig heeft? Heb je moeite met de veranderingen? Meld je dan aan voor PLONS, een (gratis) groep voor jonge ouders met een persoonlijkheidsstoornis waarin je met elkaar je kindje beter leert begrijpen. De bijeenkomsten starten zodra er voldoende aanmeldingen zijn. 

Nina (33): ‘Voordat ik de kinderen kreeg ben ik jaren in therapie geweest. Dat heeft mij enorm geholpen. Maar toen ik zwanger raakte veranderde mijn leven. Oude gevoelens kwamen weer terug. Die angst dat ik het niet aan zou kunnen, dat ik geen goede moeder zou zijn. Gelukkig was er toen die groep Plons. Daar heb ik zoveel geleerd.’

Lees het complete verhaal van Nina.

Waarom zou je meedoen?
Met PLONS leer je begrijpen wat je kindje nodig heeft en hoe hij/zij dit aan je laat merken. Je kunt meer zelfvertrouwen en rust ontwikkelen in de omgang met je kindje. Het doel is om de relatie tussen jou en je kindje te verstevigen. Samen met andere jonge ouders leer je begrijpen wat je kindje wil zeggen met zijn gedrag. Je gaat ontdekken wat je kindje prettig vindt. Samen plezier hebben is de beste manier om stress de baas te blijven. Daardoor kun je je kind beter helpen.

Wat kun je verwachten?
We werken in een groep omdat je kunt leren van elkaar, ervaringen kunt uitwisselen en herkenning bij elkaar kunt vinden. De groep bestaat uit maximaal 4 vaders/moeders en hun jonge kindje (0-1 ½ jaar).

Theorie en werkvormen wisselen elkaar af. En omdat je kindje ook vaak mee komt, zullen we vaak naar je kind kijken en samen spelen. Enkele thema’s: contact maken, omgaan met spanning en hoe je je kindje kunt kalmeren. Verder staan we stil bij de grote veranderingen in je leven nu je vader/moeder bent en bij het omgaan met je eigen problemen.

Praktische informatie
12 bijeenkomsten van 1 ½ uur, geleid door twee behandelaren.

  • Enkele bijeenkomsten zijn met partners,
  • Enkele bijeenkomsten zijn zonder kinderen.

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagochtend aan de Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle van 9.00 - 10.30 uur met een pauze.

Omdat we veel spelen en oefenen, werken we in een ruimte die daar geschikt voor is. Er is speelgoed en er zijn matjes voor je kindje om op te liggen.

Informatie en aanmelden
Aanmelding verloopt via je behandelaar, huisarts, kinderarts of gemeente. Er zijn geen kosten aan de groep verbonden. 

Voor meer informatie en contact kun je bellen met:

Anneke Rots                                                    Mark Lambers
psychotherapeut en IMH-specialist            psychomotorische therapeut,
tel.:038 469 2500                                            Team Persoonlijkheidsstoornissen
a.rots@jeugdggz.nl                                         tel.:038 469 2400
                                                                          m.lambers@dimence.nl 

Kijk ook eens op de website van Jeugd ggz.