Op 2 november organiseren koplopers zoals IVN, Het Zand, Isala en De Posten in Zwolle een inspirerende middag over Zorg en Groen. “We willen u trots de resultaten delen van de mooie opbrengsten die de projecten ‘zorg en groen’ laten zien. Door onze goede praktijken met u te delen hopen we ook u te inspireren om zelf aan de slag te gaan. Wij nemen u mee in de praktijk van Grijs Groen en Gelukkig, de beleeftuin van Vogellanden, de wandelende huisarts, groene dagactiviteiten die buiten plaatsvinden en een vitamine-G route voor kinderen in ziekenhuizen. Wij zien dat onze cliënten niet enkel gelukkig worden van de Groene zorg. Ook hun aandachtcurve groeit, het geheugen wordt aangesproken, het humeur verbetert. Groene zorg doet hen goed!”

“De ervaringen in onze gezamenlijke praktijk leert ons veel en laat zien wat effecten zijn van natuur en groen voor mensen die zorg ontvangen. Die ervaringen willen we breed verspreiden, de trots willen we delen en inzetten om andere zorgverleners te enthousiasmeren en te helpen de concrete stappen te zetten op weg naar een meer groene zorg. We laten zien hoe je soms met simpele ingrepen al een mooi resultaat kunt bereiken voor cliënten. We willen helpen om de groenbeleving een plek te geven in de zorg. Leren kijken met een andere bril; hoe kan ik mijn zorg ook anders organiseren? Hoe kan ik groen beter inzetten?“

Programma

12.15 uur    Informele inloop met biologische lunch en opgave workshops

13.15 uur    Welkom door Moniek Beltman en Johan Jonker   

13.45 uur    Presentatie Groen en Zorg door Roos van Doorn

14.30 uur    Workshop ronde 1 

15.30 uur    Workshop ronde 2

Praktische informatie
De middag duurt van 12.00 - 17.00 uur en is gratis. Wacht niet te lang met aanmelden, er is plek voor 75 gasten. Locatie: Zorgcentrum Zandhove, Hollewandsweg 17, Zwolle. Wil je meer weten over het congres? Neem dan contact op met Natuur voor Elkaar.

Lees het volledige bericht op de website van Provincie Overijssel.