Stichting Dimence heeft de High Intensive Care (HIC) afdelingen in Psychiatrisch Centrum Rielerenk in Deventer verbouwd. Hier worden patiënten opgenomen die ernstig psychiatrische problemen hebben, bijvoorbeeld door een psychose. Altijd al eens een gesloten afdeling van binnen willen zien? Op 18 maart 2017 zetten we tussen 11.00 en 15.00 uur eenmalig de deuren open voor het publiek. We leggen graag uit waarom opname soms noodzakelijk is, hoe we patiënten behandelen en begeleiden en wat hun perspectief is. Wees welkom!

Unieke kans
De patiënten van deze afdelingen verblijven tijdelijk op Griesinger (Brinkgreventerrein). Zij verhuizen 22 maart a.s. terug naar de Rielerenk. Dit geeft u én ons de unieke gelegenheid om de vernieuwde HIC van binnen te bekijken.

Over de verbouwing
Omdat een opname, al dan niet gedwongen, ook van invloed is op het herstel van de patiënt, vindt Dimence het belangrijk dat dit gebeurt in een gastvrije, prettige omgeving. Een verbouwing was hiervoor noodzakelijk. De verpleegposten maken plaats voor een groter huis-/woonkamergebied, de separeercellen zijn vervangen door een extra beveiligde kamer met huiskamer en tuin en er is  een crisisbeoordelingskamer en logeerkamer gerealiseerd. Dit alles volgens de nieuwste richtlijnen van de HIC Monitor.

Locatie
Nico Bolkesteinlaan 65
7416 SE Deventer
Voor de route zie: https://www.dimence.nl/locaties/rielerenk
Parkeren kan op het terrein van het Deventer Ziekenhuis.