Het Korsakov Kenniscentrum (KKC) zet zich in om de zorg voor de Korsakov patiënten verder te verbeteren. Dit doen zij door de uitwisseling van kennis en ervaringen mogelijk te maken onder haar 35 leden, maar ook door nieuwe inzichten uit (wetenschappelijk) onderzoek te delen.

In de vorm van de Korsakov Academie ondersteunt het KKC het in de praktijk brengen van wetenschappelijk onderzoek. Ook blijft het KKC de ‘Korsakov vraagbaak’ voor professionals en organisaties.

Kom meer te weten over het Korsakov Kenniscentrum.

Wat is Korsakov?
Korsakov, ook wel het syndroom van Korsakov genoemd, is een aandoening als gevolg van een ernstig gebrek aan vitamine B1. Meestal is sprake van chronisch, langdurig alcoholmisbruik, waarbij langere tijd niet of slecht wordt gegeten. Hierdoor ontstaan beschadigingen in de hersenen die gepaard gaan met ernstige cognitieve stoornissen. De belangrijkste klacht bij het syndroom van Korsakov is vergeetachtigheid. De kans is groot dat jij deze klachten en veel van de andere symptomen van Korsakov zelf niet ervaart. Maar de mensen in je omgeving wel.

Lees meer over het syndroom van Korsakov.