Mocht je benieuwd zijn waarom we deze fotoactie zijn gestart, dan kun je dit artikel lezen. Kort gezegd moet wat ons betreft het verkeerde beeldgebruik bij nieuwsberichten over de ggz stoppen. We hebben daarom iedereen, die op wat voor manier dan ook betrokken is bij de ggz, opgeroepen foto's in te sturen over het werkelijke verhaal achter de ggz. De mooie én minder mooie kanten. We zijn ontzettend blij en trots dat zoveel collega's, cliënten en anderzijds betrokkenen gehoor hebben gegeven aan onze oproep. Het resultaat mag er absoluut zijn en het is ons doel om de meest geschikte beelden te delen met regionale en landelijke media.

Hoe hebben we de winnaars gekozen?

Er is een zevenkoppige jury samengesteld binnen Dimence, bestaande uit o.a. een cliënt en afgevaardigden van de Adviesraad Naasten en Cliëntenraad. De jury heeft individueel voor ieder thema van de fotoactie (dit zijn er in totaal vijf) een top drie samengesteld en punten toegekend. Deze punten zijn aan het einde van de rit bij elkaar opgeteld, waarna er per thema een definitieve top drie is ontstaan. De inzending met het grootste totaalaantal punten is uitgeroepen tot hoofdwinnaar van de fotoactie. Deze inzender wint een mooie Instax-camera!

Hieronder vind je de hoofdwinnaar, ingezonden door Veronique Werger! De top drie van ieder thema vind je op ons Instagramaccount!

 

 

"But I’m not a compilation of symptoms. Not a problem. Not a diagnosis. Not an illness. Not something to be rescued. I’m a person.”
 

Hoofdwinnaar