In het land wordt veel samengewerkt en kennis ontwikkeld om patiënten met een bipolaire aandoening de best mogelijke zorg te bieden. Dit willen we tijdens deze middag graag voor het voetlicht brengen.
Binnen deze landelijke samenwerking is steeds meer inbreng van patiënten en hun naasten, o.a. door Plusminus, de patiëntenvereniging. Ervaringskennis is onmisbaar bij het blijvend ontwikkelen van het zorgaanbod. Hier besteden we deze middag aandacht aan, als ook aan  twee onderzoeken. Het promotieonderzoek BI-ZONDER over mensen met een bipolaire stoornis die zonder medicatie leven. En een kwalitatief onderzoek over de traumabeleving tijdens een euthyme fase en welke factoren belemmerend en bevorderend zijn tijdens de behandeling. We leren meer over de behandeling van langdurige slapeloosheid met CGT-I en hoe een religieus gerelateerde psychose grote invloed kan hebben op iemands geloofsbeleving en herstel en wat groepstherapie hierin kan betekenen. En we staan deze middag stil bij de organisatie van zorg voor bipolaire stoornissen in Nederland binnen de context van de veranderende visie op de GGZ.

Het is een vol en afwisselend programma geworden en aanmelden voor deze refereermiddag kan via deze link: aanmelden

De geaccrediteerde (VSR, V&VN & NVvP) refereermiddag is in principe live in De Steerne, Nico Bolkesteinlaan 1 te Deventer en start om 14.00 uur.
Mocht het door eventuele maatregelen niet mogelijk zijn om samen te komen, dan zetten we de middag om naar een online refereermiddag en ontvang je hierover tijdig bericht én op 22 september de link naar de Teamsvergadering.

De middag is kosteloos voor medewerkers van Dimence Groep. Externe deelnemers betalen €25.

We zijn benieuwd of je op voorhand vragen hebt. Heb jij casuïstiek die je graag in wilt brengen? We horen het graag.
Heb je op basis van de onderwerpen van de presentaties al vragen? Stel ze vast via scbs@dimence.nl, dan zorgen we dat ze aan de orde komen.

Graag tot donderdagmiddag 22 september!

Netwerk Dimence Bipolair