Op donderdagmiddag 22 september presenteren diverse sprekers actuele ontwikkelingen in onderzoek, behandeling & samenwerking rondom de bipolaire stoornis.
In het land wordt veel samengewerkt en kennis ontwikkeld om patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Dit willen we tijdens deze middag graag voor het voetlicht brengen.
Binnen dit landelijke samenwerkingsverband is steeds meer inbreng van patiënten en hun naasten, o.a. door Plusminus, de patiëntenvereniging. Ervaringskennis is onmisbaar bij het blijvend ontwikkelen van het zorgaanbod. Hier besteden we deze middag aandacht aan, als ook aan casuïstiek waarin de psychologische behandeling wordt uitgediept. Onderzoek naar de behandeling van slapeloosheid met CGTI komt aan bod, evenals het promotieonderzoek BI-ZONDER over mensen met een bipolaire stoornis die zonder medicatie leven. En we staan stil bij de organisatie van zorg voor bipolaire stoornissen in Nederland, dit binnen de context van de veranderende visie op de GGZ.

Het programma is nog niet definitief vastgesteld, maar aanmelden voor deze refereermiddag is al wel mogelijk: aanmelden

De geaccrediteerde (VSR, V&VN & NVvP) refereermiddag is in principe live in De Steerne, Nico Bolkesteinlaan 1 te Deventer en start om 14.00 uur.
Mocht het door eventuele maatregelen niet mogelijk zijn om samen te komen, dan zetten we de middag om naar een online refereermiddag en ontvang je hierover tijdig bericht én op 22 september de link naar de Teamsvergadering.

De middag is kosteloos voor medewerkers van Dimence Groep. Externe deelnemers betalen €25.

We zijn benieuwd of je op voorhand vragen hebt. Heb jij casuïstiek die je graag in wilt brengen? We horen het graag.
Heb je op basis van de onderwerpen van de presentaties al vragen? Stel ze vast via scbs@dimence.nl, dan zorgen we dat ze aan de orde komen.

Voor het definitieve programma, leerdoelen en verdere details, check af en toe onze webpagina.

Graag tot donderdagmiddag 22 september!

Netwerk Dimence Bipolair