Werk Leer Centrum (WLC) De Heihoeve

Werk Leer Centrum de Heihoeve is een biologisch land- en tuinbouw bedrijf in Lettele (vlakbij Deventer). Dit werk- en leercentrum biedt plaats aan mensen die weer mee willen doen in de maatschappij maar dit soms lastig vinden of weinig sociale contacten hebben ter ondersteuning. Daarnaast is de Heihoeve er voor mensen die tijdelijk of voor langere tijd opgenomen zijn of onder behandeling zijn bij Dimence. Het deelnemen aan werkzaamheden is hierbij ondersteunend aan het behandeltraject.

Werken op de boerderij betekent veel buitenwerk; werken in de groentetuin of de bloementuin, het verzorgen van de dieren (varkens, koeien, kippen en schapen), onderhoud aan gebouwen en machines, het verwerken van bomen voor openhaardhout en het onderhouden van bossen, houtwallen en singels. Werkzaamheden die binnen gebeuren zijn het verwerken van groentepakketten en het maken van diverse cadeauartikelen. De Heihoeve biedt verder individuele werkplekken in de schoonmaak en administratie.

Groentepakketten

Via de Heihoeve is er voor iedereen de mogelijkheid om groentepakketten te bestellen. Iedere week worden er groentepakketten samengesteld met vier verschillende groenten. De groenten komen zoveel mogelijk van onze eigen biologische moestuin, van biologische telers uit de omgeving of van de biologische groothandel. De samenstelling is afhankelijk van het seizoen.

Je kunt een abonnement nemen op een groentepakket. Als je een groente abonnement neemt, krijg je een pakket waarbij wij de hoeveelheid groente aanpassen aan de grootte van jouw huishouden. Een tweepersoons groentepakket kost € 8,00. Naast de groenten kun je ook wekelijks extra producten bij ons bestellen. Zo leveren wij aardappelen, uien, verschillende soorten fruit, zuivel en brood. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden neem dan gerust contact met ons op.

Bereikbaarheid

In de omgeving van De Heihoeve kun je vrij parkeren. Wanneer je met buurtbus 517 naar deze locatie komt, dan kun je uitstappen bij de bushalte Heihoeve. Ook op de fiets is De Heihoeve goed bereikbaar.

Meer informatie

Download hier de informatiefolder over het Werk Leer Centrum de Heihoeve.