Werk Leer Centrum Deventer

Als het je (tijdelijk) niet goed lukt om mee te draaien in de maatschappij door jouw psychiatrische klachten, dan is het fijn om naar een plek te kunnen waar je in je eigen tempo werkzaamheden kunt doen en kunt deelnemen aan activiteiten. Ook kun je hier werken aan je persoonlijke herstel. Je ontmoet andere mensen bij wie je herkenning vindt en er is begrip voor elkaar. Die plek is ons Werk Leer Centrum Deventer.

Eerst dacht ik: 'Moet ik daar naartoe?' Maar ik ben zo blij dat ik die stap toch genomen heb. Het beeld dat ik had bij psychiatrie en dagactiviteitencentrum is heel anders dan ik van te voren dacht.

Hoe meld ik mij aan? 

Als je bij ons wordt aangemeld door jouw behandelaar of via iemand van het sociale wijkteam, dan kom je kennis maken en krijg je een rondleiding. Daarna bekijk je samen met onze vakbegeleiders welke wensen en (leer)doelen je hebt op het gebied van werk en activiteiten, en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt, zodat we samen jouw kwaliteit van leven kunnen verhogen.

Wat kan ik doen bij het Werk Leer Centrum Deventer?

Je kunt bij het Werk Leer Centrum Deventer kiezen uit veel verschillende activiteiten en werkzaamheden.

 • Het glasatelier
  Je maakt mooie dingen van glas en je leert glas te zandstralen of glas-in-lood- te maken. Een creatieve en rustige werkplek.
 • Het textielatelier
  Je kunt hier kleding naaien, breien, haken, borduren en textiel verven. Ook vermaak je tweedehans kleding en doe je de was van het Werk Leer Centrum.
 • Bewegingscentrum Professor Gordijn
  Sporten en bewegen is gezond en tegelijkertijd maak je plezier. Je kunt hier werken aan je conditie en kracht. Daarnaast word je je (weer) bewust van je lijf.
 • De repro-afdeling
  Voor alles wat met papier te maken heeft, kun je bij de repro aan de slag. Je kunt er printopdrachten uitvoeren, vouwen, drukwerk schoonsnijden en boekbinden. 
 • Productieafdeling
  Je verricht voornamelijk inpakwerkzaamheden voor bedrijven, zoals het verpakken van wenskaarten of het maken van pakketjes. Ook kun je hier post bezorgen en oud papier ophalen en afvoeren.
 • Kleine productieafdeling
  In een kleinschaliger omgeving dan bij de grote productieomgeving verricht je hier voornamelijk inpakwerkzaamheden voor bedrijven. 
 • De Flora en fietsenwerkplaats
  Bij de Flora werk je veel buiten met planten en dieren. Hierdoor merk je veel van de seizoenen. Bij de fietsenwerkplaats ben je technisch bezig.

Hoe word ik begeleid?

Je krijgt een activiteitenplan met een programma, waarmee we jou stapsgewijs begeleiden om je leerdoelen en de hiervoor benodigde vaardigheden te behalen. Voorbeelden van vaardigheden zijn bijvoorbeeld:een dagstructuur krijgen, het werktempo verhogen, sociale contacten opdoen of verantwoordelijkheid nemen. Door dit activiteitenplan krijg je een vaste weekstructuur; zo weet je waar je aan toe bent. Samen bespreken we geregeld jouw vooruitgang en hoe de werkzaamheden en/of activiteiten je bevallen.

Contact

Werk Leer Centrum Deventer
Terrein Brinkgreven
Nico Bolkesteinlaan 1
7416 SB Deventer
Tel. 0570 639 796