Werk Leer Centrum De Heihoeve

Als het je (tijdelijk) niet goed lukt om mee te draaien in de maatschappij door jouw psychiatrische klachten, dan is het fijn om naar een plek te kunnen waar je in je eigen tempo kunt werken en leren. Bij ons biologisch land-en tuinbouwbedrijf werk je aan je persoonlijke herstel, je ontmoet andere mensen waarbij je herkenning vindt en er is begrip voor elkaar. 

Op de Heihoeve kan ik mijn gedachten op een rijtje krijgen door leuke klusjes te doen met de begeleiding. Het is er altijd gezellig en er heerst een prettige werksfeer. – Arnold

Wat doet het Werk Leer Centrum De Heihoeve eigenlijk?

Wij stellen elke week ongeveer 100 biologische groentepakketten samen, die we bij klanten thuisbezorgen. Hiervoor hebben wij een tuinderij waar we met elkaar in
werken. Ook kunnen klanten bij ons producten kopen zoals vlees, eieren, aardappels, uien en groentes. We hebben een groot erf met veel diverse mogelijkheden. Kom jij een keer bij ons kijken?

Wat kan ik doen bij het Werk Leer Centrum De Heihoeve?

Binnen en buiten zijn er verschillende werkzaamheden waar je mee aan de slag kunt:
• Werken in de tuinderij
• Verzorgen van de dieren (schapen, kippen en varkens)
• Onderhoud van gebouwen en machines
• Verwerken van bomen voor openhaardhout
• Onderhoud van bossen, houtwallen en singels
• Verwerken van groentepakketten
• Maken van diverse cadeau-artikelen.
Ook zijn er individuele werkplekken in de administratie, social media, bezorging en facilitaire werkzaamheden.

Hoe word ik begeleid?

Samen met de begeleiding maken wij een activiteitenplan waarin we jou stapsgewijs begeleiden om jouw leerdoelen en de benodigde vaardigheden te behalen. Voorbeelden van vaardigheden zijn: een dagstructuur krijgen, het werktempo verhogen, sociale contacten opdoen of verantwoordelijkheid nemen. Samen bespreken we geregeld jouw vooruitgang en hoe de werkzaamheden je bevallen. Ook bekijken we samen hoe we jouw naasten kunnen betrekken in de begeleiding.

Hoe meld ik mij aan?

Als je bij ons wordt aangemeld door jouw behandelaar of via iemand van het sociale wijkteam, dan kom je kennis maken en krijg je een rondleiding. Daarna bekijk je samen met onze vakbegeleiders welke wensen en (leer)doelen je hebt op het gebied van werken, en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt, zodat we samen jouw kwaliteit van leven kunnen verhogen.

Contact

Werk Leer Centrum Lettele
De Heihoeve
Spanjaardsdijk 86
7434RT Lettele
Tel. 0570-551570
www.dimence.nl
facebook.com/DeHeihoeveDimence
@dimence