Geestelijke verzorging

Op zoek naar ruimte om verder te gaan?

Loop je rond met vragen en gedachten die niet zomaar weggaan? Die je belemmeren in je dagelijkse leven? Je vindt het leven zwaar, je ervaart een schuldgevoel, je hebt veel verlies geleden, of je bent op zoek naar nieuwe inspiratie. Misschien wil je gewoon je hart luchten, heb je behoefte aan een ritueel of ben je op zoek naar kracht om het vol te houden.

Bijvoorbeeld:

 • Ik wil mijn hart luchten.
 • Ik loop rond met een schuldgevoel.
 • Ik vind het leven te zwaar.
 • Waar vind ik kracht om het vol te houden?
 • Waar vind ik nieuwe inspiratie?
 • Hoe krijg ik dingen op een rijtje?
 • Ik heb veel verlies geleden, hoe kan ik verder?
 • Ik heb behoefte aan een ritueel.

Dan kun je in gesprek met een geestelijk verzorger van Dimence. Pasklare antwoorden zijn er niet, maar al pratend kan er misschien ruimte ontstaan waardoor je verder kunt.

Voor iedereen

Geestelijk verzorgers sluiten aan bij jouw achtergrond, wat voor levensvisie je ook hebt. De insteek is altijd: een open gesprek van mens tot mens. Van daaruit zoeken we naar wat voor jou passend is. Heb je een specifieke vraag op religieus gebied waaraan wij niet kunnen voldoen, dan kunnen wij bemiddelen zodat je terechtkomt bij een geestelijk verzorger van jouw voorkeur.

Geestelijk verzorgers hebben een beroepsgeheim. Alles wat je ons vertelt is vertrouwelijk als je dat wilt. Ook gezinsleden, familie en andere naasten kunnen bij ons terecht.

Geestelijke verzorging in de praktijk

Wat doet een geestelijk verzorger? Allereerst zijn er persoonlijke gesprekken. Je kunt zelf om een gesprek vragen. Of het kan zijn dat je behandelaar je aanraadt met een van ons te praten. Als het nodig is, kunnen er meer gesprekken volgen. We zijn beschikbaar voor alle mensen.

Je kunt ons ook tegenkomen bij groepsactiviteiten. Op sommige afdelingen vormt een blok ‘Kijk op het leven’ of een module ‘Levensvragen’ een vast onderdeel van het behandelprogramma. Soms is er een reeks bijeenkomsten rond een speciaal thema.

Bij bijzondere gelegenheden, zoals een sterfgeval, kunnen wij helpen vorm te geven aan een afscheidsritueel. Ook zijn we beschikbaar voor specifieke godsdienstige begeleiding. Ten slotte zijn wij ook voorganger in de vieringen op zondag.

Tijd voor bezinning

Deventer:

In Deventer verzorgen wij iedere zondagmorgen om 10.00 uur de 'Viering van het Leven' in de Elisabethkapel in het gebouw ‘De Steerne’ op het terrein van Brinkgreven. Naast de Elisabethkapel is een stilteruimte en een Maria grot ingericht, dit zijn beide rustige plekken om tot jezelf te komen.

De stilteruimte is geopend op tijden dat er een geestelijk verzorger aanwezig is. Bij de Maria grot kun je altijd terecht.

Zwolle:

In Zwolle zijn er voor de locatie aan de Eerdelaan vieringen in samenwerking met het nabijgelegen verpleeghuis Het Zonnehuis. Deze vieringen beginnen om 11.30 uur in het kerkgebouw ‘De Open Kring’ dat tegen het Zonnehuis is aangebouwd. De diensten hebben een open en oecumenisch karakter en iedereen is er welkom. Ook is er een stilteruimte te vinden op de 1e etage. Je kunt er op alle momenten van de dag terecht om stil te worden, te schrijven of te lezen.

Almelo:

In Almelo is er een stilteruimte op de begane grond. In Almelo en Raalte zijn er geen vieringen, maar wordt je zoveel mogelijk de weg gewezen naar vieringen in de wijk. De geestelijk verzorger kan daarbij helpen.

Teamsamenstelling:

 • Lydi de Bruin (Almelo, Deventer en Raalte)
 • Jasmijn van Buul (Deventer)
 • Recep Canel (Balkbrug)
 • Toon Cents (Deventer)
 • Berthilde van de Loosdrecht (Zwolle, Hardenberg en Kampen)
 • Kitty Nijboer (Zwolle)

Bereikbaarheid en informatie:

geestelijkeverzorging@dimence.nl

Jasmijn van Buul
0570 - 639 865
j.vanbuul@dimence.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag en woensdag

Lydi de Bruin
06 - 51 55 89 75
l.debruin@dimence.nl
Werkzaam op maandag t/m donderdag

Toon Cents
06 - 13 02 31 37
t.cents@dimence.nl
Werkzaam op maandag en vrijdag

Berthilde van de Loosdrecht
06 - 51 55 84 97
b.vandeloosdrecht@dimence.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag

Kitty Nijboer
06-51882390
k.nijboer@dimence.nl
Werkzaam op dinsdag en donderdag