Experts aan het woord

Vriendschap in de ggz

Vriendschap tijdens opname of therapie. En daarna dan?

Yoga is zó goed voor je

Yoga in de ggz, hoe helpend het kan zijn. Of dus niet. Zoals bij mij...

Patiënten aanraken: kan dat?

Regelmatig lees ik over de termen ‘professionele nabijheid’ en ‘professionele distantie’. Op dit gebied is veel geschreven en ook ik kan er inmiddels wel een beetje over meeschrijven.

Naar de buurvrouw of naar de ggz?

Afgelopen week lazen we massaal het stuk in de NRC van Damiaan Denys, de voorzitter van alle psychiaters van Nederland. Ik vond het een goed stuk. Ja. Oprecht. Een goed stuk. Ik las dingen waarmee ik het eens was: mensen willen een maakbaar leven en daar hoort ‘lijden’ niet bij.

Activiteitenbegeleiding in de ggz-kliniek

Alle medewerkers leken hetzelfde voor me, daar op die gesloten afdeling waar ik verbleef, maar al snel kreeg ik door dat er niet standaard een psychiater ‘op de afdeling’ rondloopt.

Ik wil een diagnose!

1999. Keelpijn heb ik, en niet zo'n beetje ook. Constant bijna. En soms is deze dan een week of twee weg. Ik zit in 6 vwo en mijn koorts is met die keelpijn meestal zo rond de 39.7. Het is eens in de paar weken 'feest' en de complete eerste tentamenronde mis ik hierdoor.

Lieve psychiatrisch verpleegkundige,

Lieve psychiatrisch verpleegkundige,

Een wijntje? Lekker hoor!

Zou je eens wat willen schrijven over alcohol en depressie? Ik kreeg de vraag al een flinke tijd geleden van een medepatiënt. Want, zo zei de vragenstelster, zij was meer gaan drinken door haar depressie.

Ben ik té open?

‘Ja’, zeggen sommigen. ’Nee’, zeg ik.

Sorry

Ik wil even wat doen: ik wil mijn excuses maken. Ik wil sorry zeggen. Excuses maken voor de dingen die ik de laatste tijd heb gedaan. Of juist heb gelaten. Voor de keuzes die ik maakte. Voor de dingen die ik heb gezegd. En voor nog veel meer.

Pagina's