Experts aan het woord

Leven is lijden

In 2017 las ik dit interview met Freek de Jonge. Ook Robert Long bracht ooit een song uit: het leven was lijden. En een favoriete kleinkunstenaar stelde ooit: we gaan moedeloos voorwaarts.

Confronterende kijkdoos

Recentelijk is het waarheid geworden: alle cliënten van Dimence kunnen realtime hun eigen gegevens inzien via mijn.dimence.nl. Een belang

‘Leven van mensen met autisme is dynamischer’

Jasper Wagteveld viert dit jaar zijn 25-jarig autismejubileum. Hij kreeg zijn diagnose toen hij twaalf jaar was. Sinds april 2017 is Jasper NVA-ambassadeur op het gebied van ‘zorg’ en werkte hij mee aan de Zorgstandaard Autisme.

Digitaal, het nieuwe normaal!

Inmiddels leven we in een gedigitaliseerde wereld. Echter, de wereld van de geestelijke gezondheidszorg blijft nog wat achter. Betreffende Dimence is eigenlijk een betere omschrijving: bleef nog wat achter, want er worden de komende tijd echt gave stappen gezet.

Zin & onzin autisme

Autisme is een stoornis die de laatste jaren steeds meer in de schijnwerpers komt.
Maar ook een stoornis waar vreselijk veel misverstanden over bestaan.
Misverstanden die ik graag wil verduidelijken.

Professionele nabijheid nabij?

Op mijn 35e ben ik nu 22 jaar 'zorgconsument' waaronder een flink aantal jaren binnen de GGZ. Ik vertegenwoordig cliënten in raden en geef regelmatig workshops, onder andere bij onderwijsinstellingen. Hierbij is wat mij betreft het houdingsaspect het belangrijkste.

Kwaliteit van de zorg

Zelf ben ik al een behoorlijke tijd cliënt bij Dimence. Ook ben ik actief binnen cliëntenraden. Een onderwerp wat vaak terugkomt is de kwaliteit van zorg en hoe je dat dan precies meet of aantoont.

Gewoon gastvrije zorg!

Gastvrijheid is een thema wat steeds vaker terugkomt binnen de ggz (geestelijke gezondheidszorg). Ook binnen de cliëntenraden is dit een terugkomend thema.