Experts aan het woord

Gezien worden is van levensbelang

“Wij zijn goed in het aangaan van een relatie met de ander, bij wie het contact maken niet altijd vanzelfsprekend is”.

Familie

Ik heb ze niet uitgekozen, zij mij ook niet. Dat heb ik met ze gemeen. Soms kan ik iemand niet uitstaan, maar vaak ben ik blij dat ik nog zoveel familie heb. Ik ben verbonden voor het leven met hen, alleen te scheiden door de dood. Het zijn mijn bloedverwanten…

Bloot geven

Bloot geven

Vriendschap in de ggz

Vriendschap tijdens opname of therapie. En daarna dan?

Leven is lijden

In 2017 las ik dit interview met Freek de Jonge. Ook Robert Long bracht ooit een song uit: het leven was lijden. En een favoriete kleinkunstenaar stelde ooit: we gaan moedeloos voorwaarts.

Yoga is zó goed voor je

Yoga in de ggz, hoe helpend het kan zijn. Of dus niet. Zoals bij mij...

Confronterende kijkdoos

Recentelijk is het waarheid geworden: alle cliënten van Dimence kunnen realtime hun eigen gegevens inzien via mijn.dimence.nl. Een belang

Lege dagen of overbelast?

Een oudere vrouw, die altijd in een hoge functie heeft gewerkt, is na een langdurige opname en herstelperiode, in de WIA terechtgekomen. Het lukte haar om vrijwilligerswerk te vinden, waar ze veel voldoening uithaalde, maar na opnieuw een ziekteperiode heeft ze dit moeten laten vallen.

Patiënten aanraken: kan dat?

Regelmatig lees ik over de termen ‘professionele nabijheid’ en ‘professionele distantie’. Op dit gebied is veel geschreven en ook ik kan er inmiddels wel een beetje over meeschrijven.

Oud? Wel behandelen!

Vanmorgen stond Cecile doodstil bij de IJssel. Het leven heeft geen zin meer. Ze eet bijna niet meer en is kilo’s afgevallen. Cecile mist haar overleden man, elke minuut van de dag, al het hele jaar lang. Ze weet zelf ook wel, praten tegen zijn foto brengt hem niet terug. En toch.

Pagina's