Experts aan het woord

Coming out: van beperking naar kracht en kans

Net even anders, bijzonder, authentiek en vrij zeldzaam. Zo heb ik me altijd gevoeld. Ik was altijd al ‘anders’. Extremer, ondernemender en bewuster in denken, doen en laten. Never a dull moment met Wendy. Of nou ja, met uitzondering van de depressieve momenten.

Ben ík wel ziek met mijn depressie?

Iedere tweede zondag van september houdt de stichting De Zonnebloem de Nationale Ziekendag.

Suicidepreventie, wereld suicide preventiedag, zelfmoord, mislukte zelfmoordpoging, leven na zelfmoordpoging

Tegelijkertijd werknemer én patiënt zijn bij een GGZ-instelling, kan dat?

‘Je moet schrijven, je móet echt schrijven op deze baan’. Mijn man zegt het al een paar dagen. Maar ook vriendinnen en schoonzussen vertellen mij dat de vacaturetekst letterlijk op mij slaat.

Hoe kom ik als patiënt de vakantie door?

Ik heb het al eens op Twitter geplaatst: ik vind dat hulpverleners niet op vakantie mogen. Net zoals ik vind dat ze niet ziek mogen zijn. En zwangerschappen van hulpverleners zouden helemáál verboden moeten worden. Op social media waren veel mensen het met mij eens.

Professionele nabijheid nabij?

Op mijn 35e ben ik nu 22 jaar 'zorgconsument' waaronder een flink aantal jaren binnen de GGZ. Ik vertegenwoordig cliënten in raden en geef regelmatig workshops, onder andere bij onderwijsinstellingen. Hierbij is wat mij betreft het houdingsaspect het belangrijkste.

Medicijnen: je maatje of je vijand?

Een patiënte vertelde dat ze nu pas bemerkte dat ze vrede had met het gebruik van medicijnen. En dat ze ook nu pas kon accepteren dat ze mogelijk de rest van haar leven medicijnen zou moeten of willen blijven gebruiken. Hoe zat het bij haar precies?

‘Mensen zijn soms bang om elkaar kwijt te raken’

Als systeemtherapeut in de verslavingspsychiatrie weet ik hoe cruciaal het is om de familie en vrienden van de cliënt die zich bij ons aanmeldt voor hulp, erbij te betrekken. Dat is ongelooflijk belangrijk voor het slagen van de behandeling.

E-health binnen Dimence, alles kán maar er gebeurt weinig

De titel van deze blog was ook de titel van mijn eindverslag voor mijn opleiding Master of Business Administration (MBA). Op 2 september heb ik met de verdediging van deze scriptie mijn opleiding afgerond. Prikkelend is deze titel wel. Kan alles? Gebeurt er vrijwel niets?

Kwaliteit van de zorg

Zelf ben ik al een behoorlijke tijd cliënt bij Dimence. Ook ben ik actief binnen cliëntenraden. Een onderwerp wat vaak terugkomt is de kwaliteit van zorg en hoe je dat dan precies meet of aantoont.

Pagina's