Het verhaal van Floris

Floris is 32 jaar en fulltime werkzaam als personeelsadviseur. Hij heeft een bipolaire stoornis en moet rekening houden met stressfactoren in zijn leven. "Op mijn werk weet mijn manager van mijn psychische gevoeligheid. En dat geeft rust. Ik was 25 jaar toen ik voor het eerst een manische psychose kreeg. Ik dacht toen nog dat het een eenmalig incident was. Maar enkele jaren later kreeg ik opnieuw een manische psychose. Toen kwam ik bij Dimence. Toen werd pas duidelijk waar de klachten echt vandaan kwamen. Die diagnose, dat was in het begin best wel schrikken."
Intensieve thuisbehandeling
Psycho-educatie
Opname
Handvatten

Intensieve thuisbehandeling

Mijn relatie was net verbroken. Ik sliep weinig en had het erg druk op mijn werk. Veel stress dus. En daarnaast het gebruik van paddenstoelen met een hallucinerende werking. Ik weet nu precies wat de aanleiding was voor de tweede manische psychose. Maar toen was dat heel anders. Omdat het niet de eerste keer was, wisten mijn ouders dat ze konden bellen met de crisisdienst van Dimence.

Ik ging tijdelijk weer bij mijn ouders wonen. We kregen als gezin begeleiding van het FACT-team, een intensieve vorm van behandeling en begeleiding aan huis. Toen mijn toestand wat stabieler werd, ging ik in Deventer op gesprek bij een behandelaar.