Huub Mickers

loopt stage bij Team Korsakov Zwolle en volgt de opleiding HBO-V.

"Dag van de Stagiair? Zelfs na al die jaren studeren had ik hier nog niet eerder van gehoord. Klinkt wel tof, maar het is helaas geen uitstel van executie voor mijn naderende deadlines. Stagestress ervaar ik het meest aan het begin en eind van de stageperiode. Een nieuw begin is altijd spannend, al helemaal als het invloed heeft op het behalen van een felbegeerd diploma. Hoe is de doelgroep? Wie zijn mijn werkbegeleiders? In wat voor team kom ik terecht? Wat vinden zij van mij? Allerlei onzekerheden zo aan de start van mijn stage. Gelukkig ben ik erg goed terecht gekomen op afdeling Korsakov. Een leuke en veilige werkplek waar ik mezelf op allerlei vlakken heb kunnen én mogen ontwikkelen. 

Na een tijdje was de spanning en nieuwigheid eraf en heb ik mijn draai weten te vinden binnen het team en de doelgroep. Hierna volgden de gouden uurtjes waarin ik de benodigde vaardigheden en kennis heb kunnen opdoen, zodat ik straks als volwaardig verpleegkundige het werkveld in kan. Ik moet wel bekennen dat dit rooskleuriger beschreven is dan wat de werkelijkheid schetst. Leren doe je (lees: ik) het beste door fouten te maken. En man, wat heb ik veel geleerd in de afgelopen periode! Ik ben dan ook heel dankbaar voor het mentorschap van mijn werkbegeleiders en collega’s.

Het draait natuurlijk om goed presteren in de praktijk, maar de opleiding verwacht ook dat je aan bepaalde eisen voldoet, welke zij graag terugzien in schrift. Dit zorgt dan weer voor de stagestress tegen het einde van mijn praktijkleerperiode.

Ik heb een erg leuke en leerzame stageperiode gehad bij Dimence en kijk uit naar de invulling van de Dag van de Stagiair. Maar nu eerst gauw verder met mijn verslagen!"
 

Huub Mickers

Marlou Kroesen

loopt stage bij Team Vaktherapie & Vakbegeleiding (VTVB) Deventer en volgt de opleiding Vaktherapie, studierichting Muziektherapie.

Ik loop sinds september hier bij Dimence stage als muziektherapeut. Ik vind het enorm leuk om muziek te maken en deel dit graag met andere mensen. Ik studeer nu in mijn derde jaar muziektherapie aan de HAN in Nijmegen. Vorig jaar moest ik een keuze maken over waar ik stage wilde lopen. Al gauw had ik een gesprek hier in Deventer. Ik had nog niet veel kennis over autisme, maar ik heb hier onderhand veel ervaring mee op kunnen doen!

Tijdens mijn eerste stage dag werd ik gelijk opgenomen in het VTVB-team. Ik loop drie dagen in de week mee met Tom en Ruud. Door veel mee te kijken leer ik veel. Hiernaast word ik uitgedaagd om zelf veel uit te proberen. Ik vond het spannend om ineens zelf therapie te mogen geven, maar ook enorm leerzaam. Door met veel verschillende mensen bezig te zijn merk ik wat me wel en niet ligt en hoe ik zelf het beste kan handelen.

Het leukste aan deze stage vind ik dat ik veel uit mag proberen, uit m'n comfort zone ga en een groot gedeelte van de dag muziek kan maken! Ik vind het fijn dat ik als stagiair wat kan betekenen voor andere mensen, het is bijzonder om dit nu pas echt in de praktijk te kunnen ervaren. Ook de manier waarop ik in het team wordt opgenomen is heel fijn, ik heb het idee dat ik echt onderdeel ben van het team. Helaas eindigt mijn stage al snel. Dit jaar heeft me een mooi kijkje gegeven in het vak van een muziektherapeut, in de hoop dat ik mezelf over een jaar ook muziektherapeut mag noemen!

Marlou Kroesen

Jelle Bosch

loopt stage bij Zorgappartementen Intern Raalte en volgt de opleiding tot verpleegkundige. 

De Zorgappartementen Intern in Raalte is een fijne afdeling om kennis te maken met de GGZ. Ik vind de GGZ erg leuk, het is nog beter dan ik me had kunnen voorstellen. Je ontwikkelt jezelf niet alleen als stagiair, maar ook als persoon.

In de eerste weken merkte ik dat ik net zoals veel anderen een vertekend beeld had van de psychiatrie. Mensen hebben vaak een vooroordeel over de psychiatrie, maar als je de mensen leert kennen zie je ook de andere, niet veel besproken kant. 

Door de deze stage weet ik zeker dat ik later verder wil in de psychiatrie, geen dag is hetzelfde en je leert hier zo veel. Ik zou het iedereen aanraden.

Jelle Bosch