Patronen, als je weet waar je moet kijken zie je ze ineens overal. In elk liedje, in ieder ballet, bij mensen om je heen. Echt overal.

Dan heb je ook nog negatieve patronen. Die visuele cirkels waarin we ons begeven. Inmiddels heb ik wel een helder beeld van mijn terugkerende patronen van zelfvernietiging. Jammer genoeg is bewustwording van je negatieve patronen nog geen garantie voor het doorbreken hiervan. Het is namelijk, zoals jullie zelf vast ook weten, een stuk lastiger dan het lijkt.

Zelfvernietigende gedachten en gedrag kan je in ieder geval proberen te doorbreken door afleiding te zoeken. Dingen die je gek maken dus vervangen voor leuke dingen die afleiding bieden.

In plaats van je vasthouden aan oude patronen, in de wanhoop verandering de juiste weg op te vinden, kun je proberen het te accepteren en wat anders te doen dan je normaliter zou doen.

Patronen doorbreken.” Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat is één ding dat zeker is! Misschien lijkt het breken van patronen op zon 3-D plaatje. Je moet er vanuit de juiste hoek naar zien te kijken.

Ik ben steeds maar bezig met hoe een ander zich voelt , wat een ander nodig heeft, terwijl ik misschien moet kijken wat ik eigenlijk zelf nodig heb. Ook dit herkennen jullie waarschijnlijk wel.

Onze passie of zelfdestructief gedrag, wat alles voor ons gevoel voor ons doet, neemt de controle over zonder dat we het doorhebben. Als we dat eenmaal doorhebben kunnen we zorgen dat een trillingniet weer een aardbevingwordt. Dan hoeven we niet langer zonodig een ster in alles te zijn. Dan gaan we terug naar de basis en gaan we het gevecht met onszelf aan.

Patronen doorbreken kan alles overhoop gooien, op zn kop zetten, maar misschien kan het ook nieuwe patronen ontwikkelen en wie weet patronen waaraan je je wel vast zou willen houden.

Go with the choice that scares you the most, because thats the one thats going to help you grow!

You’re worth it!”

Artikeldatum